Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā

Biznesa situāciju ietekmē kritums eksporta tirgos © DIENA

Par valdības vērtējumu, ģeopolitisko notikumu ietekmi uz biznesu, kā arī to, ko uzņēmēji sagaida no jaunās VID vadītājas, Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāju Jāni Endziņu.

Čakša: IZM turpinās sarunas ar LIZDA par streika prasībām

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) turpinās sarunas ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), ceturtdien medijiem sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), komentējot LIZDA paziņojumu par vēlmi tiesāties par streika prasību neizpildi.

Krievija ir tiešām pati sevi atmaskojusi © DIENA

Kāds starptautiskais un juridiskais konteksts ir Krievijas solim izsludināt meklēšanā vairākus desmitus Latvijas politiķu, piesedzoties ar denacifikācijas karogu, ar kuru šī agresorvalsts jau centās attaisnot iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Inetu Ziemeli iztaujā Agnese Margēviča.

Novērtējot skolu pavāru ieguldījumu Latvijas bērnos

Vai atceraties no savas bērnības skolas pavārītes? Tās, kuras sārtiem vaigiem starp tvaiku mutuļiem mizoja, rīvēja un vārīja? Lielākās izglītības iestādēs tās pat bija vairākas komandas, kas nenogurstoši rūpējās par to, lai bērni būtu paēduši un gatavi nākamajam dienas cēlienam. Protams, kādām tas sanāca labāk, kādām sliktāk, un tas novērojams arī mūsdienās.

Prognozējams risinājums neprognozējamām situācijām

Reālas lauksaimnieka situācijas – saimniecība vēlas augt, piemēram, līdzās pamata nodarbei attīstīt bioloģiskās lauksaimniecības virzienu. Taču bankas aizdevuma saņemšanai nodrošinājums ir izsmelts un līdzekļus attīstībai aizņemties nav iespējams, vienlaikus bez papildu resursiem izaugsme nav iespējama. Otra – pēc slikta ražas gada neizdodas stabilizēt saimniecības finanšu plūsmu, un arī aizņemšanās limits ir izsmelts. Tomēr bez papildu resursiem var nākties zaudēt zemi, kas ir pamats visai saimniecības darbībai. Tās ir divas tipiskas situācijas, abas no pretējiem lauksaimnieka iespējamo situāciju spektra poliem.

NA līderis: Kiršteins šķeļ nacionāli konservatīvo bloku

Bijušais Nacionālās apvienības (NA) politiķis, Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins ar savām darbībām šķeļ nacionāli konservatīvo bloku Latvijas politikā, šādu viedokli intervijā LTV Rīta panorāmai pauda NA līderis Raivis Dzintars.

Cer uz valdības solījumu pildīšanu © DIENA

Par lauksaimnieku protestu rezultātiem un turpmāko rīcības plānu problēmu risināšanā Guntars Gūte sarunājas ar Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētāju Gunti Gūtmani.

Parādnieks: Valsts īsteno ekonomisko vardarbību pret sievietēm ar bērniem

Valsts šīs valdības vadībā mērķtiecīgi īsteno ekonomisko vardarbību pret sievietēm ar bērniem, intervijā Latvijas Radio sacīja Nacionālās apvienības (NA) politiķis, bijušais Demogrāfisko lietu centra vadītājs Imants Parādnieks, kurš savulaik kopā ar ekspertiem izstrādāja Tautas ataudzes stratēģiju.