Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijas Kultūras akadēmija

Nedēļas garumā būs iespēja apmeklēt jauno horeogrāfu iestudētos darbus

Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) šajā vasarā absolvēs 12 jaunie laikmetīgās dejas mākslas horeogrāfi. Nedēļas garumā, no 18. līdz 26. maijam, dažādās vietās Rīgā būs iespējams apmeklēt šajā gadā tapušos jaunrades darbus. Paši horeogrāfi, ironizējot par savām sajūtām un intensīvo gatavošanās procesu, skates nedēļai devuši nosaukumu Ar galvu pa priekšu.

Latvijas Kultūras akadēmijas rektora amatā ievēlēts kinorežisors Dāvis Sīmanis

Šodien, 15. aprīlī, notika Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Satversmes sapulce, kurā tās dalībnieki uzklausīja rektora amata kandidāta – profesora Dāvja Sīmaņa – piedāvātos LKA stratēģiskos mērķus turpmākajiem pieciem gadiem, kā arī piedalījās debatēs un vēlēja. Satversmes sapulces dalībnieki vienbalsīgi ievēlēja Dāvi Sīmani LKA rektora amatā

LKA studentu izrāde piedalās starptautiskā teātra festivālā Setkání/Encounter Čehijā

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) teātra režijas mākslas 3. kursa studentes Nellijas Spūles kursa darba izrāde Ei, jūs tur! izvēlēta dalībai prestižajā Starptautiskajā teātra skolu festivālā Setkání/Encounter, kas norisināsies no 16. līdz 20. aprīlim Brno, Čehijā, un to jau 34. gadu rīko L. Janāčeka Mūzikas un skatuves mākslas akadēmija.

Top jauna LKA studentu īsfilma Luna

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) audiovizuālās mākslas studenti ir uzsākuši aktīvu darbu pie jaunu īsfilmu veidošanas, un viena no tām ir diplomdarba filma Luna, kas pievēršas cilvēka atmiņas izpētei un kas tiks veidota kā estētiska dienasgrāmata, kurā fiksēt personības pieaugšanas liecības.

Konkursam uz Latvijas Kultūras akadēmijas rektora amata vietu virza Dāvi Sīmani

2024. gada 5. februārī noslēdzās Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rektora amata konkursa atlases otrā kārta, kurā tika vērtēts viens pretendents. Kā rektora amata kandidātu vēlēšanām LKA Satversmes sapulcē LKA Padome nolēmusi virzīt profesoru Dāvi Sīmani, informēja LKA pārstāve Aija Lūse.

Latvijas Kultūras akadēmija izsludina konkursu uz rektora amatu

Oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis 2023. gada 4. decembrī izsludināts atklāts starptautisks konkurss uz Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rektora/-es amata vietu uz noteiktu laiku – 5 gadiem no amatā stāšanās dienas, informēja LKA Komunikācijas departamenta vadītāja Aija Lūse.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide