Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Rīgas brīvosta

FOTO: AIDA kruīza kuģi atgriežas Rīgā

Šorīt savā pirmajā vizītē Rīgas ostā ieradies vācu kruīza līnijas AIDA Cruises kuģis AIDAdiva. Uz tā ir 2384 tūristi no 19 pasaules valstīm, visvairāk no Vācijas.

Rīgas osta iekļauta X-Press Feeders zaļajā kuģošanas koridorā

Piektdien, 5. aprīlī, Hamburgā Rīgas osta kopā ar vēl piecām Eiropas ostām: Antverpeni - Brigi (Beļģija), Tallinu (Igaunija), Helsinkiem (Somija), HaminuKotku (Somija) un Klaipēdu (Lietuva) parakstīja saprašanās memorandu (MoU) ar pasaulē lielāko neatkarīgo jūras konteinerpārvadājumu kompāniju X-Press Feeders par zaļo kuģošanas koridoru izveidi un jūras pārvadājumu dekarbonizāciju Skandināvijā un Baltijas jūrā.

FOTO: Rīgas ostā viesojas Flandrijas Ministru prezidents

Šodien, 5.martā Rīgas ostā viesojās Flandrijas Ministru prezidents Jans Jambons kopā ar Flandrijas amatpersonu, diplomātu un biznesa delegāciju. Rīgas brīvostas pārvaldē Ministru prezidents tikās ar Rīgas brīvostas pārvaldnieku Ansi Zeltiņu, kā arī atklāja Flandrijas un Latvijas uzņēmēju tikšanos.

FOTO: Rīgas ostā ievieš digitālas un energoefektīvas tehnoloģijas kravu apstrādē

Viena no vadošajām Rīgas ostas stividorkompānijām kokmateriālu kravu segmentā - SIA Jaunmīlgrāvja ostas kompānija ir noslēgusi divu gadu laikā īstenoto projektu Zaļās inovācijas ar digitalizētu kraušanas procesu. Lai uzlabotu kravu apstrādes ātrumu un energoefektivitāti, projekta ietvaros uzņēmumā uzstādīts ar elektrodzinēju darbināms celtnis, kā arī ieviesta īpaša sistēma, digitalizējot un automatizējot kravu apstrādes procesu attiecībā uz svēršanu, pārkraušanu un uzglabāšanu.

FOTO: Rīgas ostā ienācis lielākais konteinerkuģis ostas vēsturē

Naktī uz svētdienu Rīgas ostā ienāca konteinerkuģis MSC MARITINA V, kas ir lielākais Rīgu jebkad apmeklējušais konteinerkuģis. 266 metrus garais un 37 metrus platais kuģis kuģo zem Madeiras (Portugāles) karoga, un tā maksimālā ietilpība ir 4533 TEU (20 pēdu konteineri). Kuģa operators ir Šveicē bāzētā starptautiskā kompānija MSC (Mediterranean Shipping Company), kas Rīgas ostu iekļāvusi savas regulārās konteineru līnijas maršrutā.

Izveidota jauna konteinerkravu pārvadājumu līnija Rīga-Halla-Roterdama-Helsinki

Ir izveidota un uzsākusi darbu jauna konteinerkravu pārvadājumu līnija, savienojot četras vadošas Eiropas ostas maršrutā Rīga - Halla (Lielbritānijā) - Roterdama (Nīderlandē) - Helsinki (Somijā). Konteinerpārvadājumus caur Rīgas ostu nodrošina Nīderlandes kompānijas Samskip pārvaldītā konteinerkuģu līnija Samskip Multimodal B.V. Līnijā pārvadājumu nodrošina divi vidēja izmēra konteinerkuģi - BF Cartagena un Dornbusch, kas ienāk Rīgas ostā pēc regulāra grafika - vienu reizi nedēļā.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide