Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Interesanti

Ogu ēšanā - bez pārmērībām

Ēdot veselīgās ogas, jāievēro mērenība, jo, ja tās uzturā lieto pārāk daudz, var saasināties alerģiskas reakcijas – nieze un ādas izsitumi.

Pēc vairāk nekā 20 gadu ilga pārtraukuma Latvijas debesīs atkal vērojama spoža komēta

Ceturtdien vistuvāk Zemei pietuvosies Neowise komēta - to no mūsu planētas šķirs 103 miljoni kilometru (km), informēja Latvijas Astronomijas biedrības (LAB) valdes priekšsēdētājs Māris Krastiņš. Viņš norādīja, ka pēc vairāk nekā 20 gadu ilga pārtraukuma Latvijas debesīs atkal ir novērojama spoža komēta, proti, līdz jūlija nogalei Neowise komēta būs redzama visu nakti debess ziemeļrietumu, ziemeļu un ziemeļaustrumu pusē.

Aivo Oskis aicina piedalīties savā jaunajā videoklipā

Dziedātājam Aivo Oskim top jauna dziesma un tās videoklips, kurā nofilmēties būs iespēja jebkuram interesentam. Lai nokļūtu videoklipa filmēšanā, ir jāizdara vien pavisam neliels mājas darbs, informē mākslinieka pārstāvji.

FOTO, VIDEO: Mūziķis Edgars Kreilis pārsteidzis Lietuvas The Voice žūriju

Latvijas X-faktors 1. sezonas finālists Edgars Kreilis devies savus spēkus pārbaudīt kaimiņzemē – Lietuvā, portālu Diena.lv informēja mūziķa menedžments. Viņš savu dalību pieteicis populārajā šovā Lietuvos Balsas, kas starptautiski zināms kā Lietuvas The Voice, jau pirmajā raidījumā patīkami pārsteidzot žūriju.

Statistika: Kur Latvijā Ziemassvētku vecīti gaida visvairāk

Ziemassvētku vecīti gaida katrs bērns, tāpēc Centrālā statistikas pārvalde lūkojās datos un izveidoja Ziemassvētku vecīša ceļvedi – Latvijas vietas pēc Ziemassvētku vecīša apmeklējuma svarīguma jeb teritorijas ar vislielāko bērnu īpatsvaru.

Izveidotas WhatsApp uzlīmes latgaliešu valodā

Mobilo tālruņu aplikācijas WhatsApp lietotājiem ikdienas saziņā ar draugiem, radiem un kolēģiem tagad ir iespējams izmantot uzlīmes latgaliešu valodā. Tās radījis ziņu portāls lakuga.lv ar ASV dzīvojošā latgalieša, filantropa Pītera Aloiza Ragauša finansiālu atbalstu.

Britu karaļnams meklē sociālo mediju speciālistu(2)

Britu karaļnams meklē sociālo mediju speciālistu, kas nodarbotos ar karalienes Elizabetes II un citu karaliskās ģimenes locekļu reputācijas un ietekmes vairošanu pasaulē, sestdien paziņojusi Bekingemas pils.

Latvijas Pasts izdod pastmarku par godu pētniekam Ivanam Zavoloko(2)

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku un aploksni etnogrāfa, publicista, pedagoga, vecticībnieku garīdznieka un Latvijas vecticībnieku senatnes pētnieka Ivana Zavoloko piemiņai. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana plānota 2019.gada 3.oktobrī Baltijas starptautiskajā akadēmijā Rīgā, Lomonosova iela 1/4, no plkst.9 līdz 18.

Olainē tapis Baltijā augstākais grafiti mākslas darbs

Šī gada vasarā Olainē ir tapis augstākais grafiti Baltijā – mākslinieks Dainis Rudens, piesaistot mākslinieku Ēriku Cauni, ir izveidojis zīmējumu uz Olaines 45 metrus augstā ūdenstorņa. Kopumā darba tapšanā ir izmantoti vairāk nekā 350 krāsu baloniņi un kopējais noklātais laukums ir 600 kvadrātmetri.

Tallink sāk meklēt vārdu jaunajam kuģim(4)

Tallink Grupa šodien ir izsludinājusi starptautisku konkursu – vārda meklēšanu jaunajam Shuttle servisa ātrgaitas kuģim, kura būvniecību plānots uzsākt nākamā gada sākumā Raumas kuģu būvētavā Somijā.

Narvesen ievieš tirdzniecībā pilnībā pārstrādājamas papīra krūzes

Lai kafijas pauze būtu ne tikai garšīga un vizuāli baudāma, bet arī atstātu mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi, mazumtirdzniecības tīkls Narvesen tirdzniecības vietās ievieš dabiskas, 100% pārstrādājamas līdzi ņemamās kafijas krūzes, portālu Diena informē uzņēmuma pārstāvji.

Latvijas Pasts izdod īpašu pastmarku mākslinieka Riharda Zariņa 150.jubilejā

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku un aploksni, 150.jubilejā godinot Rihardu Zariņu – vienu no izcilākajiem latviešu māksliniekiem un grafikas žanra pamatlicējiem Latvijā, kurš radījis metus dažādām Latvijas brīvvalsts naudaszīmēm, tostarp slavenajam pieclatniekam jeb Mildai, portālu Diena informē Latvijas Pasts pārstāvji.

FOTO: Zied ievas Siguldā

Līdz ar siltā laika iestāšanos, nedaudz ātrāk nekā citus gadus, Gaujas senielejā uzziedējušas ievas, informē Siguldas novada domē.

Iespaidīga matemātika: Japāniete aprēķina π vērtību ar 31 triljonu ciparu aiz komata © DIENA(11)

Uzstādīts jauns pasaules rekords, aprēķinot vērtību konstantei, ko matemātikā apzīmē ar grieķu alfabēta burtu π jeb pī. Ērtības labad aprēķinos pieņemts, ka konstantes vērtība ir 3,14 jeb nedaudz precīzāk - 3,14159 -, un šī konstante izsaka riņķa līnijas garuma attiecību pret riņķa diametru. Tomēr ciparu virkne aiz komata ir faktiski bezgalīga, un Google darbiniecei - japānietei Emmai Harukai Ivao - izdevies π vērtību aprēķināt līdz precizitātei 31 triljons ciparu aiz komata, tādējādi uzstādot jaunu rekordu, vēsta BBC.

Tīmeklī pamatīgu jautrību izraisa Ungārijas ģimenes politikas neveiksmīgā kampaņa © DIENA(4)

Ungārijas valdība Viktora Orbāna vadībā ievieš jaunus nosacījumus, kas mērķēti uz ģimeņu atbalstu, tostarp, piemēram, būtiskus nodokļu atvieglojumus mātēm, kas laidušas pasaulē vismaz četrus bērnus. Tādējādi Ungārijas valdība cenšas uzlabot demogrāfisko situāciju valstī. Kamēr par pašu plānu iebildumu nav, jautrību izraisījusi jaunās politikas reklāmas kampaņa - plakātos kā ilustrācija izmantots viens no interneta joku lapās populārākajiem disfunkcionālajiem pārīšiem, vēsta BBC.

Vairāk Interesanti