Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +29 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Notikumi

Līdz 19. novembrim iespējams apmeklēt gaismas uzvedumu “Lāčplēsis” Likteņdārzā.

Vēl tikai dažas dienas iespējams apmeklēt nebijušu gaismas izrādi - līdz šim vērienīgākais gaismas uzvedums Latvijā apskatāms līdz 19. novembrim visā Likteņdārza teritorijā. Eposu pastaigu takas veidolā iedzīvinājis režisors Kārlis Anitens un šī gada “Spēlmaņu nakts” nominants gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš. Katru vakaru plānoti pieci gaismas izrādes seansi. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas “Biļešu Paradīzes” interneta vietnē un tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī pie ieejas pasākumā.

Latviju tumšajā laikā izgaismos Gaismas stāsti

Latvija ir bagāta ar saviem gaismas stāstiem. Drēgnajā un aukstajā laikā, kad ārā ir tumšs - dodieties gaismas ceļojumos - dažādu autoru visneparastākie Gaismas stāsti būs skatāmi visā Latvijā no 2023. gada rudens līdz 2024. gada pavasarim.

Baltijas vīnogu izstāde 2023 - Bauskas pils pagalmā 16.septembrī

Lai arī lauksaimniekiem kopumā šis gads ir izaicināju pilns un ne pārāks veiksmīgs - tad sals, tad sausums, tad nebeidzamas lietavas, vīnogu audzētāji cenšas tikt pāri grūtībām, lai sasniegtu kvalitatīvas vīnogu ražas. Siltums un sausums vīnogām patīk. Vīnogas Latvijā aug!

FOTO, VIDEO: Dziedātāja DIONA izdod debijas mini albumu Marionete un tā tituldziesmu

Šodien, 29. maijā, dziedātāja DIONA klausītāju vērtējumam nodevusi vienu no saviem ilgi lolotajiem sapņiem – debijas mini albumu “Marionete”, kā arī prezentē tā tituldziesmu un videoklipu ar tādu pašu nosaukumu. Šim notikumam par godu 26. maijā tika aizvadīti albuma izdošanas svētki, kur lūgtajiem viesiem bija iespēja dzirdēt visas albuma dziesmas dzīvajā izpildījumā.

Noslēdzies VENDEN bērnu zīmējumu konkurss, uzvarētāji no dažādiem Latvijas reģioniem

Noslēdzies VENDEN organizētais bērnu zīmējumu konkurss “Ūdens mūsu pasaulē”, kas norisinājās šī gada martā. Šogad konkursam palielināts ne tikai uzvarētāju skaits, bet arī balvu fonds, tam kopumā sasniedzot 6000 eiro. Par šo summu izglītības iestādēm, kurās mācās uzvarētāji, būs iespēja papildināt savu sporta inventāru vai izglītības procesam nepieciešamos materiālus.

VIDEO, FOTO: Samanta Tīna izdod Lielbritānijā sarakstītu dziesmu Atdevu visu Tev

Otrdien, 4. aprīlī, jaunu dziesmu Atdevu visu Tev no topošā albuma un tās videoklipu klausītāju vērtējumam nodod dziedātāja Samanta Tīna, aicinot ikvienu ieklausīties sevī, nebaidīties uzdrīkstēties un prast izkāpt no savas tik ierastās komforta zonas, aiz kuras robežām paveras jauns sevis apzināšanās dzīves posms.

VIDEO: Latviešu mūziķu radīta dziesma triumfē Lietuvas Eirovīzijas atlasē

Sestdien, 18. februārī, Lietuvā norisinājās nacionālā dziesmu atlase, kurā tika izvēlēta kompozīcija, kas kaimiņzemi pārstāvēs 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē šī gada maijā. Uzvarēja Monikas Linkytes izpildītā dziesma Stay, ko radījuši latviešu mūziķi – Krists Indrišonoks (Chris Noah) un Jānis Jačmenkins (JJ LUSH), informē biedrība Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/ Latvijas Mūzikas eksports.

FOTO, VIDEO: Dziedātāja DIONA iekaro kaimiņzemes The Voice žūrijas simpātijas

Svētdien, 22. janvārī, tika pārraidīta šova Lietuvos Balsas jeb Lietuvas The Voice jaunākā epizode, kurā Blind Audition ietvaros uzstājās arī latviešu dziedātāja DIONA. Žūrijas locekļi ilgi ieklausījās dziedātājas priekšnesumā, tomēr trīs no četriem žūrijas pārstāvju krēsliem pagriezās, vēloties DIONU savā komandā.

Jaunā gada pirmais festivāls bērniem līdz 14 gadu vecumam Jaungada priedīte notiks 7. un 8. janvārī Brīvdabas muzejā

Pēc divu gadu pauzes, 2023. gada 7. un 8. janvārī - skolēnu brīvdienu noslēgumā, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā pie bērniem un skolēniem atgriezīsies jautrākā ziemas ballīte - pasākums Jaunā gada priedīte. Bērnus gaida divu dienu festivāls, kurā paši galvenie būs viņi - ja vien ir labi mācījušies, apguvuši ko jaunu un nopelnījuši ballīti!

VIDEO, FOTO: Pēc gada pārtraukuma Samanta Tīna izdevusi jaunu dziesmu

Otrdien, 27. decembrī, ar jaunu dziesmu Vēstule tev, kas izskan ar ļoti īpašu un personīgu vēstījumu, klajā nākusi dziedātāja Samanta Tīna. Singlam tapis arī videoklips, kas filmēts Cesvaines pilī, un tas ir kā mākslinieces atklāšanās, liekot uzsvaru uz patiesajām sajūtām.

FOTO: Ziemas Gaismas dārzs saulgriežos Brīvdabas muzejā

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā atklāta pastaigu taka Ziemas Gaismas dārzs saulgriežos. Projekts tapis sadarbībā ar uzņēmumu Untitled. Ziemas Gaismas dārzs saulgriežos Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā gaidīs apmeklētājus katru vakaru no plkst.17 līdz 22. Izņēmums būs 24. un 31.decembrī. Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzē, kā arī pie ieejas muzejā.

Ziemas Gaismas dārzs šogad norisināsies Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā

Latvijas gaismu mākslinieki šogad izgaismos Brīvdabas muzeju nebijušās vizuālajās sajūtās un gaismu spēlēs atdzīvinās mūsu Latviskās pamatvērtības - dainas, teikas, pasakas un ticējumus, padarot šo saulgriežu laiku īpašu un neaizmirstamu. Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas teritorija tiks pārvērsta nebijušā gaismas piedzīvojumā un ļaus pasākuma apmeklētājiem izbaudīt šo etnisko piedzīvojumu pavisam jaunās un unikāli vienreizīgās sajūtās.

Sākusies dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE astotā sesija

Pirmdien, 7. novembrī, sākusies Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas mūzikas eksports organizētās dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE astotā sesija. Šis gads ir īpašs ar to, ka atkal pulcē kopā ne vien pašmāju, bet arī ārzemju mūziķus un producentus.

FOTO, VIDEO: Aivo Oskis izdod debijas albumu un tituldziesmu Suvenīrs

Trešdien, 20. jūlijā, dziedātājs Aivo Oskis izdod savu debijas albumu Suvenīrs, kā arī tā tituldziesmu ar tādu pašu nosaukumu. Singlam radīts arī videoklips, kas vizualizē to, ka savas dzīves īpašos mirkļus paši varam veidot katrs par savas dzīves suvenīriem.

Vairāk Notikumi