Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Motoru sports

F-1 atgriežas vairāk nekā pusgadsimtu sena prakse(1)

Šajā sezonā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā pilotiem piešķirs vienu papildu punktu par ātrāko apli posmā, pirmdien lēma sacensību rīkotāji. Iepriekšējo reizi punkts par ātrāko apli tika piešķirts no 1950. līdz 1959. gada sezonai.

Jonass elitārajā MXGP klasē debitē ar desmito vietu

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Argentīnā izcīnīja desmito vietu pasaules čempionāta pirmā posma sacensībās prestižākajā MXGP klasē. Jonass pirmajā braucienā bija devītais, bet otrajā finišēja 12. pozīcijā, kas summā viņam deva desmito vietu un 21 punktu.

Ātruma cilts video: Latvijas motokross ticis pie sava influencera

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma vadītājs Pauls Timrots uz sarunu aicinājis Juri Popovu, pirmo motokrosa influenceri Latvijā, kurš tur rūpi par motokrosu sociālo tīklu vidē.

Ātruma cilts video: Timrots eksperimentē, spridzinot riepu(1)

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Pauls Timrots uz sarunu aicinājis Uldi Briedi, Mārtiņa Seska un LMT Autosporta Akadēmijas treneri, kurš aizvedis latviešu ekipāžu līdz Zviedrijas WRC rallijam. Un šoreiz būs arī blēņas – eksperiments ar riepas spridzināšanu!

Ātruma cilts eksperiments: auto un mocis sinhronā driftā uz ledus

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Pauls Timrots ir devies uz aktīvās atpūtas parku JIP Mārupīte, lai piepildītu raidījuma veidotāju sen kāroto sapni – vienlaicīgi ar auto un motociklu braukt driftā uz ledus. Eksperimentā iesaistās Latvijas jaunā drifta zvaigzne Nikolass Bertāns un TV personība Ģirts Timrots. Par auto un moto sacīkšu izaicinājumiem uzzināsim arī sarunā ar Baltic Ice Race 2019 sacīkšu direktoru Mārtiņu Aleksandroviču.

Piepeši uznākušais atkusnis padara Sarma 2019 par sarežģītāko ralliju

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 9. februārī Gulbenes novadā tika noskaidroti Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta otrā posma – leģendārā ziemas rallija Sarma 2019 rezultāti. Piepeši atnākušais atkusnis ralliju padarīja par pēdējo gadu sarežģītāko ralliju Baltijā, un pamatīgi sajauca rallija dalībnieku kārtis, ieviešot korekcijas čempionāta rezultātos, vēsta organizatori.

Rallija leģenda Vasaraudzis: Latvijas sportists varētu iekarot WRC pasauli

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Tajā Pauls Timrots uz sarunu aicinājis divas jaudīgas autosporta pasaules leģendas – 2000. gadu rallija zvaigzni Ivaru Vasaraudzi un Andri Štālu, kurš rūcošiem motoriem veltījis visu mūžu.

VIDEO: Keišs pret Kaukuli Maskačkas orientēšanās sacīkstēs

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Tajā Pauls Timrots tiekas ar divu latviešu animācijas filmu balsīm – Jēkaba, Mimmi un runājošo suņu dziesmas Maskačkas himna izpildītāju, aktieri Andri Keišu un Saule brauca debesīs mūzikas autoru, mūziķi Juri Kaukuli, lai izaicinātu neparastām auto orientēšanās sacīkstēm. Tām Pauls izvēlējies kolorīto Maskavas forštati jeb tautā sauktu par Maskačku – vietu, kur norisinās arī animācijas filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi notikumi.

Video: Latvijas autosporta dūži saņem Ātruma cilts ordeņus

Ir klāt jaunā Ātruma cilts sezona! Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šī gada pirmo ātruma un piedzīvojumu raidījuma sēriju, kurā ordeņus par savu veikumu saņems Latvijas autosportā leģendāras personības – Reinis Nitišs, Vladislavs Šlēgelmilhs un Reinis Pozņaks.