Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Volejbols

Atdūrās kā pret mūri © DIENA

Pretinieku teicamajam sniegumam pretargumentus Tokijas olimpiskā pludmales volejbola pusfinālā nespēja atrast abi Latvijas dueti. Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pret austrālietēm centās spēlēt uz riska robežas, taču pieļāva pārāk daudz kļūdu, lai uzvarētu kaut vienā setā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs tā arī neatrada veidu, kā apspēlēt iespaidīgo Norvēģijas komandas bloku. Dāmu turnīra medaļas tika sadalītas jau naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika, bet Pļaviņš un Točs par bronzu cīnīsies pulksten četros sestdienas rītā pēc Latvijas laika pret Kataras komandu.

Graudiņa un Kravčenoka zaudē olimpiskajā bronzas mačā © DIENA

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Tokijas olimpisko spēļu cīņā par trešo vietu ar rezultātu 0-2 (19:21, 15:21) piekāpās šveicietēm Anukai Veržē-Deprē un Joanai Heindrihai, bet šis tāpat Latvijai ir vēsturiski augsts rezultāts.

Iekšēji bija pārliecība © DIENA

Pelnīti pēc parādītā snieguma laukumā. Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka (16. izsētais numurs) olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā pārspēja Kanādas pāri Hetere Benzlija/Brendija Vilkersone (10.) ar 2-1 (21:13, 18:21, 15:11). Ceturtdien pusfinālā būs jāspēlē ar Austrālijas duetu Mariafe Artaho de Solara/Talika Klensija.

Pļaviņš un Točs uzvar arī otru olimpisko čempionu, iekļūstot Tokijas pusfinālā

Latvijai lielisko Tokijas pludmales volejbola turnīru trešdien ar uzvaru turpināja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri ceturtdaļfināla cīņā ar 2-0 (21:16, 21:19) apspēlēja brazīliešus Alisonu un Alvaru Filju, iekļūstot labāko četriniekā. Līdz ar to ceturtdien Latvija būs pārstāvēta gan vīru, gan dāmu olimpiskā turnīra pusfinālā.

Mamba krīt, priekšā Mamuts © DIENA

Precīza spēles plāna izpilde un izcils Mārtiņa Pļaviņa sniegums divcīņās ar 210 centimetrus garo bloķētāju Evandru nodrošināja Latvijas pludmales volejbolistiem skaistu uzvaru olimpiskā turnīra astotdaļfinālā. "Mans pārinieks spēlēja lieliski – man atlika tikai lēkāt pie tīkla un biedēt pretiniekus," ar smaidu komandas biedra sniegumu uzteica Edgars Točs. Pēc viena Brazīlijas dueta Evandru un Brunu pieveikšanas latviešiem dienas kārtībā ir jau nākamais, turklāt arī tajā pretī stāsies 2016. gada olimpiskais čempions – pludmales volejbola sabiedrībā kā "Mamuts" pazīstamais Alisons Čeruti kopā ar Alvaru Filju.

Graudiņa un Kravčenoka uzvar pastarītes un gaida astotdaļfinālu © DIENA

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka savā Tokijas olimpisko spēļu noslēdzošajā apakšgrupas spēlē sestdien ar rezultātu 2-0 (21:6, 21:14) droši pieveica sacensību izteiktās pastarītes Gaudensiju Makohu un Breksaidsu Hadambi no Kenijas, sasniedzot turnīra astotdaļfinālu.

Beidzot tiek laukumā © DIENA

"Apsolāt, ka mēs tiešām tur spēlēsim?" sev raksturīgajā manierē ar smaidu uz Starptautiskās Volejbola federācijas pārstāvja apsveikumu pēc uzvaras pār aizpērnajiem pasaules čempioniem un iekļūšanas olimpiskā turnīra izslēgšanas spēlēs atbildēja Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Točs: Vajadzēja vienreiz iedot pa tāfeli © DIENA

Neskatoties uz neveiksmīgo sniegumu pirmajā setā, Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sava pirmā Tokijas olimpisko spēļu mača gaitā neko savā stratēģijā nav mainījuši – vienkārši bija nepieciešams aizvadīt pāris labas epizodes, lai pretinieki sāktu satraukties. Piedāvājam pilnu Latvijas sportistu pēcspēles komentāru, kurā viņi stāsta arī par blakus dzīvojošo 3x3 izlases basketbolistu svinībām pēc olimpiskā zelta izcīnīšanas, nākamajiem pretiniekiem un spēļu formām, kas atsauc prātā Londonas olimpiskās spēles, kur Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja olimpisko bronzu.

Panākums, ko atcerēties © DIENA

Debijas spēlē gūtā sāpīgā pieredze noderēja olimpiskā turnīra turpinājumā – Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai pirmā uzvara Tokijā bija īpaši salda. Latvijas pludmales volejbolistes trīs setos pieveica vienas no turnīra galvenajām favorītēm brazīlietes Anu Patrisiju un Rebeku. "Tas nebija pārsteigums. Bijām gatavas šai cīņai un spēlējām ar simtprocentīgu pārliecību," Kravčenoka pēc spēles atgādināja, ka šajā līmenī katra komanda var uzvarēt ikvienu pretinieku.

Pludmales volejbola vīriešiem riskantā cīņa ar čehiem izpalika © DIENA

Likumsakarīgs, kaut arī ļoti vēls lēmums tika pieņemts pludmales volejbola vīriešu turnīrā, kurā latviešiem Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam tika piešķirta tehniskā uzvara pār čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Švaineru. Tikai spēles dienas rītā pirmdien tika oficiāli paziņots, ka iepriekš pozitīvu Covid-19 testa rezultātu saņēmušais Perušičs nevarēs piedalīties spēlē, bet par viņa iespējām piedalīties nākamajās spēlēs joprojām nav skaidrības.

Izšķīra spēle pie tīkla © DIENA

Šūpolēs palika lejā. Pārvarējušas olimpiskajai debijai raksturīgo satraukumu, pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka uzlaboja sniegumu, taču galotnē konkurentes izrādījās prasmīgākas – zaudējums ASV duetam Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai ar 0-2 (13:21, 21:16, 11:15).

Vairāk Volejbols