Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Laimīga ar maģāru augstmaņu lepnumu(40)

Kalnciema kvartāla kafejnīcas – vīna studijas rudenīgo dzeltenzaļgano un brūno toņu mistrojums saplūst kopā ar Unas Meibergas sūnu krāsas tērpu un viņas ungāru vižlas sarkanrudo apmatojumu. Una iepazīstina: "Mana Amī, tas nozīmē draugs (franču val.)". Te man rodas problēma – kā sunītes vārds skanēs gramatiskajos locījumos? Ar Unu vienojamies, ka, lai ko arī teiktu valodas speciālisti, vārds locīšanai nepadodas, un sanāk, ka arī vārda ziņā Amī (ar uzsvaru uz pēdējā burta) ir īpaša.

TIEŠRAIDE: Sarunas Prāta kutināšanā par tēmu doties – pilnveidoties – izdoties

Ceturtdien, 3. novembrī plkst. 19.00 tiešraidē Diena.lv no K. K. von Stricka villas izskanēs četri iedvesmojoši sarunu cikla Prāta kutināšana stāsti par tēmu doties – pilnveidoties – izdoties. Modes blogere Agnija Grigule, DJ personība Nina Elektrichka, hiphopa apvienības Singapūras Satīns līderis Jānis Krīvēns un piedzīvojumu meklētāji, bloga Dzīves Garša autori Jānis Rozītis un Baiba Rezakova diskutēs par ceļu, kuru izvēlamies iet, par izaugsmi, pēc kuras tiecamies un par to, vai tam vispār ir kāda jēga.

Žurnāls Glamour ceremonijā Gada sieviete godinās arī vīrieti - mūziķi Bono(4)

Sieviešu žurnāls Glamour izraisījis neizpratnes un nenoliedzami arī uzjautrināšanās vilni pēc tam, kad ikgadējā Gada sievietes balvu pasniegšanas ceremonijā nolēmis godināt vīrieti - rokgrupas U2 līderi Bono, vēsta ārvalstu mediji. Kamēr vieni šo lēmumu uzteic, citi, īpaši jau soctīklu lietotāji, netaupa arī asas un kritiskas piezīmes.

Tīmekļa vietnē apkopoti "rēgu apsēsti nami" ASV

Divi brāļi - Alberts un Roberts Armjeri - ar savu darbu atvieglojuši dzīvi neparastu izjūtu baudītājiem un, iespējams, likuši mainīt domas par konkrēta īpašuma iegādi kādam māņticīgākam cilvēkam. Proti, brāļi izveidojuši, iespējams, neparastāko nekustamā īpašuma datubāzi - viņu radītajā tīmekļa vietnē Housecreep apkopoti tie ASV nami, kuri it kā esot spoku un rēgu apsēsti, vēsta izdevums Time.

SEB banka turpina intelektuālo sarunu ciklu Prāta kutināšana

3. novembrī plkst. 19.00 K. K. von Stricka villā izskanēs četri iedvesmojoši stāsti par tēmu doties – pilnveidoties – izdoties. Šoreiz kopā ar modes blogeri Agniju Griguli, DJ personību Ninu Elektrichku, hiphopa apvienības Singapūras Satīns līderi Jāni Krīvēnu un piedzīvojumu meklētājiem, bloga Dzīves Garša autoriem Jāni Rozīti un Baibu Rezakovu diskutēsim par ceļu, kuru izvēlamies iet, par izaugsmi, pēc kuras tiecamies un par to, vai tam vispār ir kāda jēga.