Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kino/TV

Ceturtdien sākas Rīgas Pasaules filmu festivāls

Devītais Rīgas Pasaules filmu festivāls norisināsies no 7. līdz 10. aprīlim kinoteātrī Kino Bize. Šī gada programma pievērsīsies dokumentālā kino dziednieciskajam spēkam un pēc seansiem piedāvās sarunas ar filmu veidotājiem, informēja festivāla pārstāvis Māris Prombergs.

Noskaties treileri! Brāļu Ābeļu filma Nemierīgie prāti drīzumā uz lielajiem ekrāniem

Latvijas kino spēcīgākā brālība - trīs brāļi Mārcis, Raitis un Lauris Ābeles - publicē treileri savai jaunākajai pilnmetrāžas spēlfilmai Nemierīgie prāti. Filma vēsta par brāļiem - māksliniekiem, kas tiek ierauti nepareizu lēmumu, bohēmas un pagrīdes naktsdzīves notikumos un zaudē kontroli ne tikai pār iesāktajiem mākslas projektiem, bet arī abu attiecībām. Kinoteātros visā Latvijā Nemierīgie prāti būs skatāmi no 28. aprīļa.

Rīgas Pasaules filmu festivāls pievēršas dziedināšanai

Rīgas Pasaules filmu festivāla 2022 programma pievērsīsies dokumentālā kino dziednieciskajam spēkam. Festivāla komanda atlasījusi stāstus par individuālu un kolektīvu dziedniecību pēc notikumiem, kuru rezultātā tiek sarautas saites ar citiem. Festivāls norisināsies no 7. līdz 10. aprīlim kinoteātrī Kino Bize.

Operatora Dāvja Sīmaņa 80. jubilejā portālā filmas.lv izveidota jauna kolekcija

Viens no spilgtākajiem kinooperatoriem Latvijas kino vēsturē ir Dāvis Sīmanis (1942-2007), un viņa 80. jubilejā Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv izveidota jauna kolekcija, kas atklāj operatora daudzpusīgos talantus – septiņas spēlfilmas (divas no tām nupat restaurētas ERAF projekta Kultūras mantojuma satura digitalizācija 2. kārtā) un četras dokumentālās filmas.

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls izsludina pieteikšanos filmu konkursiem

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas norisināsies no 2022. gada 13. līdz 23. oktobrim, aicina filmu veidotājus pieteikt sešos konkursos savus darbus, kas veidoti pilnmetrāžas, īsmetrāžas, bērnu un mūzikas audiovizuālajos formātos. Riga IFF piedāvā vienu mēnesi, līdz 22. aprīlim, iesniegt filmas bez pieteikuma maksas.

Pēcstundas ar kino © DIENA

Kinoteātris Kino Bize nākamajā mācību gadā skolotājiem un skolēniem piedāvās neformālās kino izglītības programmu ar bezmaksas nodarbībām kino teorijā un praksē, kā arī ar digitālo mācību platformu radošai un jēgpilnai kino iekļaušanai mācību procesā.

Kino Bize Bērnu rītā tikšanās ar Džungļu patruļu

Pavasarīgā Bērnu rītā šo svētdien, 20. martā, plkst. 11.00 uz kinoteātra Kino Bize ekrāna atgriezīsies iemīļotās animācijas filmas Džungļu patruļa (2017) varoņi: pingvīntīģeris Moriss un viņa bīstamie pretinieki koala Igors un rokaspuiši paviāni. Pēc seansa bērnus sagaida tematiska radošā darbnīca.

Kino Bize īstenos jaunu kino izglītības programmu - Pēcstundas

Kinoteātra Kino Bize pārstāvji no 11. līdz 13. martam viesosies izglītības izstādē Skola 2022, lai plašākai publikai pirmoreiz prezentētu kino izglītības programmu Pēcstundas, kas tiks īstenota nākamajā mācību gadā, skolotājiem un jauniešiem piedāvājot neformālas bezmaksas nodarbības kino teorijā un praksē, kā arī digitālu mācību platformu radošai un jēgpilnai kino iekļaušanai mācību procesā.