Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Māksla

Tu esi teksts, un teksts kļūst par attēlu © DIENA

Teksti mūsdienās ir visur – pilsētvidē, medijos, viedierīču ekrānos. Arī mākslas darbos, un tieši tiem pievērsušies kuratori Elita Ansone un Leonards Laganovskis izstādē ES _ TEXT, kas no 5. februāra līdz 1. maijam būs skatāma Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā.

Duets Skuja Braden Venēcijas biennālē izvērsīs iekļaujošas, dažādībai atvērtas sabiedrības vīziju

Starptautiski atzītā mākslinieču dueta Skuja Braden ekspozīcija Tirgot ūdeni upes malā/Selling Water by the River, kas šogad pārstāvēs Latviju Venēcijas mākslas biennālē, reflektēs par sadzīvošanas iespējām domstarpību plosītajā pasaulē un izvērsīs iekļaujošas, dažādībai atvērtas sabiedrības vīziju. Ekspozīcijas kuratores ir Solvita Krese un Andra Silapētere

Cieņas vingrinājumi. RIBOCA izziņo trešās biennāles nosaukumu, dalībniekus un norises vietas

Trešajai Rīgas Strarptautiskajai laikmetīgās mākslas biennālei (RIBOCA3), kas galvenā kuratora Renē Bloka mākslinieciskajā vadībā norisināsies no šī gada 15. jūlija līdz 2. oktobrim, dots nosaukums Cieņas vingrinājumi (Exercises in Respect). Izstādes galvenajā norises vietā Andrejsalā būs aplūkojami 63 mākslinieku darbi, informēja RIBOCA pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Tas nav tikai katls! © DIENA

Priekšnams ir visa sākums, bet to jau tu noteikti zini. Un tikai caur priekšnamu (drīksti neslaucīt kājas) tu tiec tālāk. Priekšnams ir vieta, kur vari sasveicināties un iepazīties ar māju un visu, kas tajā dzīvo. Esi sveicināts! Mēs tevi jau gaidījām! – Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvā jaunu izglītības platformu ar nosaukumu Augsim muzejā!. Tā veidota kā virtuāla māja, kurā ir priekšnams, virtuve, viesistaba, darba istaba un pagrabstāvs.

Timms un viņa burvju zīmulis © DIENA

Notikumu un ceļojumu atspoguļojums, cilvēku portretējumi, eksperimenti keramikā – mākslinieka Georga Vilhelma Timma radošums novērtējams nupat mākslas muzejā Rīgas birža atklātajā viņa darbu izstādē.

2021. gada ceturtajā ceturksnī Purvīša balvai 2023 nominētas Ance Vilnīte, Sabīne Vernere un Ieva Kraule-Kūna

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus, kas bija apskatāmi laika posmā no 2021. gada 1. oktobra līdz 31. decembrim, neatkarīgo ekspertu darba grupa nākamajai Purvīša balvai, kura tiks pasniegta 2023. gada pavasarī, ir nominējusi trīs autores: Anci Vilnīti, Sabīni Verneri un Ievu Krauli-Kūnu, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Izsludinās Aijas Jurjānes stipendiju mākslas skolu audzēkņiem

11. janvārī galerijā Istaba tiks prezentēts izdevniecībā Neputns nupat klajā nākušais mākslas albums Jaunības avots. Aija Jurjāne. Grāmatas atvēršanas dienā Aijas Jurjānes bērni Kristīne, Ieva un Pāvils paziņos par jaunas, Aijas Jurjānes vārdā nosauktas stipendijas dibināšanu, kas tiks piešķirta, sākot ar 2022. gada 18. aprīli – Aijas Jurjānes dzimšanas dienu