Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājā tiks atklāta mākslinieka Arta Butes izstāde ARTisCOOL!

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) jaunajā izstāžu zālē (Alejas ielā 18) piektdien, 8. septembrī, plkst. 16.00 tiks atklāta mākslinieka un gleznotāja Arta Butes izstāde ARTisCOOL!, informēja izstādes rīkotāji.

Izstāde atklāj mākslinieka un gleznotāja Arta Butes unikālo pieeju mākslai, kas izkristalizējusies vairāk nekā trīsdesmit gadu garumā. Mākslinieks piedāvās apskatīt apbrīnojamas gleznas, kas iepriecinās gan mākslas kritiķus, gan skatītājus. Butes darbos iekļautas atsauces uz pagājušo laikmetu – jūgendstila un art deco mākslu, kuru meklēšana var izvērsties par īpašu izklaidi erudītam skatītājam.

Izstādē būs apskatāmi darbi, kas tapuši pēdējo gadu laikā, kā arī vairāki Arta darba inventāra elementi un viņa veidotais scenogrāfijas makets Liepājas teātra izrādei Aija O.Krodera režijā (1986).

Artis Bute ir dzimis 1958. gadā, un viņš ir viens no prestižākajiem latviešu māksliniekiem, kas ilgu laiku guvis slavu ar savu oriģinālo stilu un ārkārtīgi precīzo darbu izpildījumu. Viņa darbi piesaista uzmanību ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, un viņa gleznas ir pieprasītas daudzās privātkolekcijās.

Artis Bute glezno gan figuratīvas kompozīcijas, gan izteikti ornamentālus un abstraktus darbus, ievērojot līdzsvaru un precizitāti detaļās. Lai gan viņa darbu kompozīcijas nerada telpas ilūziju, tās palīdz izpaust priekšplāna, vidējā un aizmugures plāna attiecības, radot spēcīgu vispārinātu sajūtu un noskaņu.

Izstādes ARTisCOOL! darbi tika radīti uz kartona, izmantojot akrila krāsas un laku. Katrs darbs ir precīzi izpildīts ar spilgtiem krāsu kontrastiem un izteiksmīgām līnijām, kas uzrunā un aizrauj skatītāju.

Artis Bute ir piedalījies daudzās izstādēs Latvijā un ārvalstīs, turklāt viņa darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā un daudzu privātkolekcionāru īpašumā. Viņš veidojis virkni personālizstādes, kā arī veidojis scenogrāfiju daudzām Latvijas teātru izrādēm.

Izstāde ARTisCOOL! MIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas izstāžu zālē Alejas ielā 18 būs apskatāma no 8. septembra līdz 10. oktobrim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja