Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Teātris

Valmieras festivāla punktu galaktika © DIENA

5. Valmieras Vasaras teātra festivāla izrādes notika, strikti ievērojot distancēšanās prasības, bet pavisam individuāli bija iespējams baudīt apvienības Kvadrifrons un Latvijas Kultūras akadēmijas studentu audiodarbus dažādās pilsētas vietās.

Festivāls Homo Novus aicina iesūtīt stāstus par vardarbību ģimenē

Starptautiskajā jaunā teātra festivālā Homo Novus septembrī būs vērojama Janas Jacukas un Lauras Stašānes radītā klusā izstāde ar dzīviem elementiem Lietisko pierādījumu muzejs. Mākslinieces vēršas pie sabiedrības un aicina sievietes iesūtīt lietas un stāstus, kas ir klusie liecinieki fiziskai, emocionālai, seksuālai vai ekonomiskai vardarbībai ģimenē un attiecībās. Iegūtais materiāls tiks apkopots muzejā un rezultēsies uzklausīto stāstu lasījumu maratonā nakts garumā, informēja festivāla rīkotāji.

Liepājas mākslas forums aicina uz izrādi Kaka un pavasaris

Svētdien, 27. septembrī, koncertzāles Lielais Dzintars Lielajā zālē plkst. 11 un 13 uz izrādi bērniem un vecākiem aicina mūsdienu mākslas festivāls Liepājas mākslas forums. Interaktīvā un skatītājus iekļaujošā izrāde Kaka un pavasaris ieguvusi Spēlmaņu nakts balvu kategorijā Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem un guvusi plašu skatītāju atsaucību, informēja festivāla rīkotāji.

Cēsu mākslas festivāls turpinās ar teātru skati un Silvijai Radzobei veltītu basketbola spēli

Mākslas festivāls Cēsis 2020 šonedēļ atklās Teātru skati Grand PRIX, ko veidojusi teātra kritiķe Zane Radzobe un kurā iekļautas trīs izrādes – Māte, Finlandizācija un Šekspīrs, kā arī teatrāla performance Silvijai Radzobei veltīta basketbola spēle ar Latvijas garāko aktieru, pasaulslavenā basketbolista Dāvja Bertāna un komiķa Jāņa Skuteļa piedalīšanos. Festivālā turpinās arī Kino programma, kurā interesenti aicināti uz Žaka Tatī melnbalto komēdiju Ilo kunga brīvdienas un Frīdriha Vilhelma Murnava romantisko drāmu _Saullēkts: divu cilvēku dziesma, informēja festivāla rīkotāji.

FOTO: Valmierā atklāts mākslas objekts Krodera ābele

Godinot režisoru Oļģertu Kroderu, tieši viņa 99. gadu jubilejā 9. augustā netālu no Valmieras teātra tika uzstādīts mākslinieku Aivara Vilipsōna un Ivara Miķelsona izveidotais mākslas objekts Krodera ābele. Tas tapis, pateicoties mecenātu Borisa un Ināras Teterevu atbalstam sadarbībā ar Krodera fondu, fondu Mākslai vajag telpu un individuālajiem ziedotājiem.

Valmieras teātrī gaidāma pārceltā pirmizrāde iestudējumam Tilti

5. augustā Valmieras teātra Apaļajā zālē gaidāma pirmizrāde iestudējumam Tilti. Šī būs pirmizrāde, kas tiek gaidīta jau no 13. marta, kad valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa dēļ savu satikšanos ar skatītājiem tā arī nepiedzīvoja. Iestudējums ir režisora Georgija Surkova un dramaturģes Madaras Rutkēvičas skatuves variants, kas veidots, iedvesmojoties no filmas Medisonas apgabala tilti, informēja teātra pārstāvji.