Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Teātris

Baleta soliste Viktorija Jansone atvadīsies no aktīvajām skatuves gaitām

Ceturtdien, 24. septembrī, ar titullomu Jura Karlsona un Aivara Leimaņa baletā Antonija #Silmači baleta soliste Viktorija Jansone atvadīsies no aktīvajām skatuves gaitām, darbu Latvijas Nacionālajā baletā turpinot kā repetitore, informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

FOTO: Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Gata Šmita izrāde Ārsts

Piektdien, 18. septembrī, Dailes teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos britu teātra lielās cerības – dramaturga un režisora Roberta Aika – luga Ārsts Gata Šmita režijā. Titullomā būs redzama viena no vadošajām Dailes teātra aktrisēm Vita Vārpiņa, kurai ārēji stiprās un valdonīgās profesores Rutes Vulfas loma ir jauns izaicinājums.

Sezona kā iespēja caur drāmu būt saliedētiem un dzīviem. Paziņoti pretendenti Spēlmaņu nakts balvām © DIENA

Pagājusī teātra sezona bija īpaša, kā klusums pirms vētras. Tā iesākās ar jaunām gaidām, pretenzijām, pārmaiņu dvesmām, dumpjiem, līdz ar to arī – iespējām caur drāmu tikt saliedētiem. Tā paguva mums nest svaigus gaisa malkus ne vien jaunu iestudējumu, bet arī jaunu radošo apvienību formā. Tā uzņēma apgriezienus un solījās mūs paraut līdzi virs ierastā, bet... tika aprauta pusvārdā, kā gadās brīžos, kad spēcīgs vējš aizsit elpu.

Un par ko klusē jūsu dzīvokļa sienas? Daugavpils teātrī iestudēta izrāde Mīlestība 32 m2 © DIENA

Izrādi Mīlestība 32 m2 režisors Ivars Lūsis nupat iestudējis ar Daugavpils teātra krievu trupu. "Mūsdienu dramaturga Oļega Jernova lugas Latvijā nav iestudētas, un arī Krievijā tās netiek uzvestas nemaz tik bieži, jo, lai veidotu izrādi, šis autors ir... sarežģīts. Taču viņa lugas ir caurstrāvotas ar tāāāādu pozitīvismu," stāsta I. Lūsis, kurš izrādi veidojis, apvienojot trīs O. Jernova lugas – Vakars ar vientuļo skaistulīti, Dīvainais viesis, Trešā acs.