Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Teātris

Par mīlestības kristālisko dzidrumu. LU Botāniskajā dārzā – dzejas izrāde Dziesmu dziesma © DIENA

Mīlas stāsti ir tik dažādi – skaisti, traģiski, skumji, emocionāli, racionāli, romantiski. Romeo un Džuljeta, Uldis un Baibiņa, Zālamans un Sulamīte, Viņš un Viņa. Vairāk nekā divtūkstoš gadu sens mīlestības apliecinājums dzejā Augstā dziesma ir mīlas dzejas virknējums, ko piedēvē Zālamanam. Šī Vecās Derības grāmata ir dzejas izrādes Dziesmu dziesma pamatā. Kad uzveduma projektam tika meklēta Sulamīte, aktrise Maija Arvena pieteikusies izsludinātajam kastingam.

Dirty Deal Teatro vedīs digitālā ceļojumā pa Rīgu un Bonnu

Dirty Deal Teatro starptautiskā teātra projektā Otrpus durvīm aicina maldīties Rīgā, ko visi tik labi pazīstam, un atklāt, ko jaunu šīs ierastās trajektorijas var pavēsīt par mums pašiem. Izrāde norisināsies 7.novembrī 20.30 tiešsaistes platformā Zoom.

Novembra sākumā Rīgā un tiešsaistē norisināsies Baltijas Drāmas forums

No 4. līdz 8. novembrim daļējā klātienē Rīgā un tiešsaistē ar daudzveidīgu programmu norisināsies Baltijas Drāmas forums 2020. Stiprinot Baltijas valstu sadarbību teātra jomā, forums norisinās Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros, informēja BDF programmas koordinatore Ieva Rodiņa.

Spēlmaņu nakts balvas par mūža ieguldījumu saņems režisore Māra Ķimele un aktieris Leonīds Lencs

Pirmdien, 23. novembrī, Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, Liepājā 27. reizi notiks Spēlmaņu nakts balvu pasniegšanas ceremonija, ko plkst. 21.10 varēs vērot LTV1 tiešraidē. Šogad Spēlmaņu nakts balvas Par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņems režisore Māra Ķimele un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Leonīds Lencs, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības pārstāvis Ričards Vorobjovs.

Dvēsele izvēlas ceļu, kas katram ejams. Mūzikas un drāmas telpā OratoriO – izrāde Tagad un tad © DIENA

Šķiet, ka visus pārņēmis teiciens "šeit un tagad". To režisore Rēzija Kalniņa nenoliedz. "Šeit un tagad ir kā kods. Svarīgākais akcents ir nevis tam, kā mēs dzīvojam, bet gan – kā nedzīvojam. Mēs plānojam dzīvi, gremdējamies atmiņās, analizējam, vai plāni saskan ar vēlmēm un iespējām, mēs ilgojamies pēc kaut kā... Bet Tagad un tad ir par to, kas notika tad, kad tika mainīta dzīve," R. Kalniņa turpina sarunu par Šona Grenana lugas iestudējumu mūzikas un drāmas telpā OratoriO. Pirmizrāde gaidāma 30. oktobrī.

Liepājas teātrī notiks Mārim Čaklajam veltīts sarunu koncerts

Gatavojoties jaunajai sezonai, augustā Liepājas teātrī notika pagalmu koncertu cikls Vasaras vakari Liepājas teātrī, kurā bija dzirdami vairāki aktieru koncerti. Ņemot vērā, ka šogad ir dzejnieka Māra Čaklā jubilejas gads, viens no koncertiem iekļauts repertuārā un turpinās skanēt uz Liepājas teātra skatuves.

Ogres teātris iegūst pilsētas teātra statusu

Piektdien, 23. oktobrī, Ogres novada pašvaldības sēdē ar vienbalsīgu deputātu lēmumu Ogres teātrim piešķirts pilsētas (reģionāla) teātra statuss, informēja Ogres teātra radošā direktore Ieva Rodiņa.

Rēzija Kalniņa iestudē Šona Grenana lugu Tagad un tad

Mūzikas un drāmas telpā OratoriO režisore Rēzija Kalniņa šobrīd iestudē amerikāņu autora Šona Grenana (Sean Grennan) lugu Tagad un tad. Izrādes pirmizrāde gaidāma 30. oktobrī, plkst. 19, informēja izrādes veidotāji.

Dirty Deal Teatro notiks jauno režisoru īsizrāžu cikls Kāpēc es naktīs neguļu

Sestdien, 24. oktobrī, plkst. 19 Dirty Deal Teatro aicina uz pirmo īsizrāžu vakaru Kāpēc es naktīs neguļu. Četru mēnešu laikā DDT iepazīstinās skatītājus ar 12 jauniem teātra režisoriem. Viņi uz problēmām pasaulē skatās drosmīgi, godīgi un atklāti. Teātra valoda ir viņu instruments, lai skatītāju uzrunātu, provocētu un liktu aizdomāties par tēmām, kas viņiem pašiem ir ārkārtīgi būtiskas un personiskas, informēja teātra pārstāvji.