Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņas

Izsludināts konkurss uz Turaidas muzejrezervāta direktora amatu

Kultūras ministrija (KM) izsludina atklātu konkursu uz īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa – Turaidas muzejrezervāta direktora amatu uz noteiktu laiku – 5 gadiem. Pretendenti pieteikumus aicināti KM iesniegt mēneša laikā – līdz š.g. 12. martam (ieskaitot), informēja ministrijā.

Noskaidroti Boņuks 2023 nominanti

Gaidot Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks 2023 pasniegšanu, noskaidroti 30 balvas nominanti. Ceremonijā tiks paziņoti 10 balvas Boņuks 2023 saņēmēji un godināts arī balvas Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā saņēmējs. Šogad balvas pasniegšanas ceremonija notiks gan ar skatītāju klātbūtni 2. martā plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā Gors, gan arī būs vērojama LTV1 translācijā plkst. 21.10, informēja balvas rīkotāji.

Noslēdzies Kilograms kultūras fināla balsojums; šī gada ceremonijas vadītājs – aktieris Jānis Skutelis

Trešdien, 31. janvārī, noslēdzās Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2023 fināla balsojums. Apbalvojuma ieguvējus izziņos svinīgā ceremonijā 16. februāra vakarā, ko tiešraidē varēs vērot LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, klausīties – LR1 un LR3 Klasika. Šogad ceremonijas vadītājs – aktieris Jānis Skutelis.

Audiovizuālo pakalpojumu sniedzējiem Latvijā būs jāveic finansiāls ieguldījums audiovizuālā satura veidošanā

Kultūras ministrija (KM) sabiedriskajai apspriešanai nodevusi grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu un Filmu likumos, ar kuriem noteikts – abonējamiem filmu, seriālu, multfilmu un raidījumu straumētājiem Latvijā būs pienākums veikt finansiālu ieguldījumu Latvijas audiovizuālā satura veidošanā; tas tiks novirzīts Nacionālajam kino centram kvalitatīvu pašmāju filmu, seriālu, raidījumu veidošanas konkursiem, informēja Kultūras ministrijas pārstāvji.

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā būs skatāma izstāde par Kurzemes-Zemgales hercogisti un Lietuvas Dižkunigaitiju

Latvijas Nacionālā vēstures muzejā no 2. februāra Brīvības bulvārī 32 būs skatāma pēdējā jaunā izstāde pagaidu telpās – Kurzemes un Zemgales hercogiste un Lietuvas dižkunigaitija (1561.–1795. g.). Tās sagatavošanā ar materiāliem piedalījušās 28 atmiņas institūcijas un privātpersonas no sešām valstīm – Lietuvas, Latvijas, Zviedrijas, Vācijas, Francijas un Ukrainas.

Viss ir viens! Tartu svinīgi atklāts Eiropas kultūras galvaspilsētas gads

Tartu kopā ar Dienvidigaunijas reģionu 26. janvārī uzsāka savu Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, sekojot Bādišlei Austrijā un Būdei Norvēģijā. Šogad projektā Tartu 2024 plānoto kultūras notikumu skaits pārsniedz tūkstoti. Programma piektdienas vakarā tika atklāta ar brīvdabas izrādi Viss ir viens!/All Is One!

Forum Cinemas uz lielā ekrāna piedāvās Pet Shop Boys koncertu, Karalisko teātri, Metropolitan Operu un mākslas izstādes

Forum Cinemas 2024. gadu aizsāk ar plašu un ekskluzīvu repertuāru pasaules klases kultūras baudītājiem. Sākot no 25. janvāra, kinoteātris piedāvā unikālu kultūras programmu, kā ietvaros skatītājiem būs iespēja pieredzēt britu dueta Pet Shop Boys koncertfilmu, Londonas Nacionālā Karaliskā teātra jauno sezonu, Metropolitan Operas uzvedumus, kā arī slavenāko mākslinieku darbu izstādes uz kino ekrāna.

Atklāts sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2023 fināla balsojums

Noskaidroti sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2023 ziemas balsojuma uzvarētāji un atklāts fināla balsojums. Par finālistiem līdz 31. janvāra plkst. 23.59 iespējams balsot vietnē ej.uz/KGkulturas2023Finals. Apbalvojuma ieguvējus izziņos svinīgajā ceremonijā 16. februārī, kas tiešraidē būs vērojama LTV1 un REplay.lv, kā arī klausāma – LR1 un LR3 Klasika.