Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Stūra mājā notiks filozofu saruna Domāt aizliegts! Filozofi čekas pagrabos

Trešdien, 15. novembrī, Stūra mājā, Brīvības ielā 61 plkst. 19.00 Latvijas Okupācijas muzejs rīko filozofu sarunu Domāt aizliegts! Filozofi čekas pagrabos. Notikuma mērķis ir izgaismot Latvijas intelektuālos disidentu stāstus un likteņus. Pasākumā piedalīsies filozofi Andrejs Balodis, Andris Hiršs, Ainārs Kamoliņš un Ansis Zunde.

Izziņota Latvijas Dizaina gada balvas 2024 atlases žūrija

Izziņota atlases žūrija Latvijas Dizaina gada balvai 2024 (LDGB) - augstākajam apbalvojumam dizaina jomā Latvijā, ko pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī veicināt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību.

Izcilības balvai kultūrā izvirzīti septiņi pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) aicinājumam izvirzīt pretendentus Izcilības balvai kultūrā šogad atsaukušies 7 pieteicēji. Pretendenti pārstāv šādas kultūras nozares – arhitektūra, literatūra un grāmatniecība, muzeji, mūzika, teātris un vizuālā māksla, informēja Kultūras ministrijas pārstāvji.

LNVM trīs ekspozīciju dizainu veidos SIA DJA

Oktobrī noslēgušies trīs šogad izsludinātie dizaina metu konkursi nolūkā iegūt mākslinieciski augstvērtīgu un mūsdienīgu dizaina risinājumu Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) ekspozīcijām Livonijas pilis, Sakrālā māksla un Rīgas pils vēsture, kā arī Latvijas vēstures pārskata izstādei Straumējot laiku. Visos trīs konkursos žūrijas vērtējumā labākos darbus bija iesniedzis SIA DJA, informēja muzeja pārstāvji.

Pabeigta Latvijas lielākā Zvaigžņu globusa restaurācija

Sākot ar 2. novembri, pēc plkst. 17.00 Latvijas Universitātes (LU) Muzeja Astronomijas ekspozīcijā būs apskatāms restaurētais Zvaigžņu globuss. Restaurācijas process norisinājās kopš 2021. gada un globuss ir uzskatāms par vienu no ievērojamākajiem un vērtīgākajiem LU Muzeja Frīdriha Candera un Latvijas astronomijas kolekcijas priekšmetiem, norādīja muzejā.