Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņas

Kalnciema kvartālā norisināsies Spānijas diena

Kalnciema kvartālā 16. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 norisināsies Spānijas diena, kas būs veltīta spāņu virtuvei un kultūrai. Tirgū tiks gatavoti šīs valsts tradicionālie ēdieni un uzkodas, būs iespēja iepazīt Spānijas kultūru caur dažādām aktivitātēm un apgūt spāņu valodas pamatus. Uz Kalnciema kvartāla skatuves ar krāšņu priekšnesumu uzstāsies flamenko dejotājas un dejotāja no Spānijas priecēs ar spāņu klasisko deju.

Nedēļas nogalē sāksies mākslas festivāls Cēsis 2022

Sestdien, 9. jūlijā, Cēsīs tiks atklāts sešpadsmitais Cēsu Mākslas festivāls, atklāšanas dienā piedāvājot apmeklēt trīs vizuālās mākslas izstādes: Zilā līča māja, Bruno Vasiļevskis P.S., kā arī Lielo dzīvnieku gaidot. Festivāla atklāšana šogad iezīmējas arī ar unikālu notikumu – Riharda Vāgnera operas Tristans un Izolde koncertizpildījumu, kas pilnā atskaņojumā Latvijā būs dzirdams pēc 100 gadu pārtraukuma. Festivāls norisinās līdz 14. augustam.

Nacionālās koncertzāles starptautiskajam metu konkursam piešķir teju 500 000 eiro

5. jūlija Ministru Kabineta sēdē apstiprināts Kultūras ministrijas (KM) izstrādātais Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta īstenošanas modelis, kas ietver starptautiska metu konkursa izsludināšanu, būvprojekta izstrādi un būvniecību, to paveicot līdz 2029. gadam, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Dzelzceļa muzejs piedāvā dienas nometni bērniem

Šovasar Dzelzceļa muzejs piedāvā radošas un izzinošas nodarbības Ceļā ar vilcienu! bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem. Piecas dienas, no 25. līdz 29.jūlijam, bērniem būs iespēja atklāt daudz jauna par noslēpumaino vilcienu pasauli: uzzināt, kādos vagonos cilvēki devās savās gaitās senos un sensenos laikos, iejusties mašīnistu lomās muzeja elektrovilcienā, ar īstu vilcienu doties uz Jelgavu un apmeklēt lokomotīvju depo, iet pārgājienā uz Baložu kūdras purvu un doties piedzīvojumā ar bānīti.

Nākamnedēļ sāksies Rīgas vasaras kultūras programma

Ar apkaimju svētkiem Vecmīlgrāvī un pasākumiem Vērmanes un Viesturdārzā, nākamnedēļ sāksies Rīgas vasaras kultūras programma. Šī Rīgas vasara tiks aizvadīta drosmes un prieka zīmē. Jūlijā un augustā pilsētas parkos, ielās un apkaimēs tiks radīti mirkļi un vietas, kur rīdziniekiem un pilsētas viesiem sastapties ar kultūru, smelties iedvesmu un modināt drosmi.

Nosaukti Latvijas Arhitektūras gada balvas skatei pieteiktie darbi

Šogad jau 27. reizi norisinās Latvijas Arhitektūras gada balva, kurā varēja pieteikt gan Latvijā īstenotus darbus, neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija. Tagad visi 49 iesniegtie darbi arī publiskoti plašākai apskatei Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā.

Latvija paraksta starptautisku deklarāciju kultūrā Ukrainas atbalstam

29. jūnijā Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone pēc Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministra Oleksandra Tkačenko uzaicinājuma piedalījās tiešsaistes sanāksmē ar Ukrainas, Čehijas, Igaunijas, Ungārijas, Lietuvas, Moldovas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas Kultūras ministriju pārstāvjiem, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāls Vēstures taktīla iegūst galveno balvu prestižajā SEGD Global Design Awards 2022

18. jūnijā Portlendā, ASV, norisinājās vienas no pasaulē vadošās pieredzes dizaina kopienas SEGD (Society for Experimental Graphic Design) ikgadējā konference, kuras laikā tika apbalvoti arī pagājušā gada labākie dizaina projekti. Galveno SEGD Global Design awards 2022 balvu – Best of Show vairāk nekā 300 darbu konkurencē ieguva Latvijas mākslinieku, arhitektu un dizaineru kopdarbs – Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāls Vēstures taktīla.

Sarunu festivālā Lampa vecāki aicināti uz sarunu par kultūras pieejamību skolās

Sarunu festivālā Lampa 2. jūlijā no plkst. 14.00 līdz 15.30 kultūrizglītības programmas Latvijas skolas soma komanda aicina vecākus ar skolas vecuma bērniem un citus interesentus uz miniLampa telti Cēsu pils parkā, kur būs iespēja noskatīties Valmieras drāmas teātra izrādi Slinkums un piedalīties sarunā par kultūras pieejamību skolās.