Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ziņas

Aicina pieteikt darbus Latvijas Arhitektūras gada balvai

Latvijas Arhitektu savienība aicina pieteikt darbus 2022. gada Latvijas Arhitektūras gada balvai – ikgadējam konkursam ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras sasniegumus un stimulēt augstvērtīgas arhitektūras attīstību.

Rīgas cirks ar cirka izrādi un jauniešu projektu dodas uz Latvijas reģioniem

Rīgas cirks uz Latviju ved cirka iestudējumu visām paaudzēm – Andrea Salustri objektu manipulācijas izrādi Materia. Viesizrādes būs skatāmas 6. maijā plkst. 14.00 un 19.00 Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors. Šī ir pirmā reize pēc ilgāka pārtraukuma, kad Rīgas cirks ar viesizrādēm dodas uz Latvijas reģioniem.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle aicina uz radošajām darbnīcām bērniem

Rīgas Fotogrāfijas biennālē 2022 ģimenes un bērni no 8 līdz 12 gadu vecumam aicināti piedalīties radošajās darbnīcās Ekrāns un bērns. To laikā kopā ar mākslinieci Līgu Spundi būs iespēja radīt savu kluso dabu. Darbnīcas norisināsies 7. un 28. maijā izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa, informēja biennāles pārstāve Amanda Boka.

Ukrainas kultūras iestādēm saziedoti 16 000 eiro

Šī gada 18. martā, atsaucoties starptautiskai iniciatīvai, lai atbalstītu Ukrainas arhīvu, muzeju un bibliotēku kolekciju glābšanu, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar labdarības organizāciju ziedot.lv sāka ziedojumu vākšanas akciju Glābsim Ukrainas kultūras mantojumu, informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Par godu Starptautiskajai Dejas dienai bezmaksas dejas notikumi Limbažos

Ik gadu Latvijā tiek organizēti notikumi par godu UNESCO pasludinātajai Starptautiskajai Dejas dienai, kas kopš astoņdesmito gadu sākuma 29. aprīlī tiek svinēta visā pasaulē. Šogad Limbažos 29. un 30. aprīlī risināsies bezmaksas aktivitātes ikvienam interesentam, informēja organizatori.

Žurnāla Punctum festivāls būs veltīts kopienas tēmai

Literatūras žurnāla Punctum festivāls notiks no 25. maija līdz 3. jūnijam, šoreiz tas pievērsīsies kopienas tēmai. Festivālā tiks atzīmēta izcilā trimdas dzejnieka, latviešu modernisma klasiķa Linarda Tauna simtgade

Dzintaru koncertzālē notiks Belvederes operdziedātāju konkursa fināls

21. aprīlī plkst. 17 Dzintaru koncertzālē notiks 40. Starptautiskā Hansa Gābora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa Baltijas reģiona atlases kārta, kurā piedalīsies jaunie dziedātāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Savukārt 11. jūnijā Dzintaru koncertzālē jau otro reizi notiks Belvederes konkursa fināla koncerts