Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ziņas

Izvēlēti pārstāvji darbam Latvijas Mūzikas akadēmijas un Mākslas akadēmijas padomēs

Noslēgušies Kultūras ministrijas (KM) organizētie konkursi uz Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) padomju locekļu amatiem. Abu augstskolu padomēm izraudzīti 2 piemērotākie pretendenti, kuru pilnvaru termiņš noteikts uz nākamajiem 4 gadiem. JVLMA padomē darbosies Helēna Demakova un Timurs Tomsons, savukārt LMA - Dita Rietuma un Zane Čulkstēna, informēja KM pārstāvji.

Izsludina Vidzemes kultūras projektu konkursu © DIENA

Vidzemes plānošanas reģions (VPR) līdz 31. martam izsludina kultūras projektu konkursu Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2022, kurā sadalīs 127 110 eiro, informē programmas koordinatore Lelde Ābele.

Tiks atzīmēta kultūras kanona desmitgade

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 11. martā no plkst. 9.30 līdz 17.00 norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rīkotā Kultūras kanona konkursa Kultūras kanona desmitgade. Ainavas paplašināšana: daba, kultūra un es fināls, informēja LKA pārstāvji.

Notiks ikgadējais Latvijas muzeju nozares pasākums Muzeju forums

Cēsīs 11. martā notiks ikgadējais Latvijas muzeju nozares pasākums Muzeju forums 2022, kura devīze šogad ir “Šodienas izaicinājumi rītdienas muzejam”. Nozares lielākā foruma mērķis ir veicināt jaunu zināšanu apguvi, pieredzes apmaiņu un muzeju profesionāļu tālākizglītību.

Aicina uz aktīvisma un plakātu veidošanas darbnīcu ciklu Ukrainas iedzīvotāju atbalstam

"Lai paustu savu atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem un piketa Saki NĒ Krievijas karam Ukrainā dalībniekiem un veidotājiem, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas un vēstures muzeju aicina uz aktīvisma un protestēšanas darbnīcu ciklu Līdzdalības darbnīca, kurā profesionālu mākslinieku vadībā būs iespēja izveidot savu plakātu, apgūstot dažādas mākslas tehnikas, kā arī dalīties atšķirīgās līdzdalības un aktīvisma pieredzēs un metodēs.

FOTO: Apbalvoti Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks 2021 laureāti

Svinīgā ceremonijā sestdienas, 5. marta, vakarā Latgales vēstniecībā Gors godināti desmit Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks ieguvēji – spilgtākie un nozīmīgākie notikumi un personības 2021. gadā, kā arī balva par mūža ieguldījumu pasniegta kordiriģentam Jānim Grudulam.

Pietiks dziedāt svešu dziesmu! Aicina Valsts valodas centru pārskatīt savus ieteikumus © DIENA

Krievija piekto dienu uzbrūk Ukrainai, taču Latvijas ziņās joprojām skan uzbrucēju, "krievu pasaules" atjaunotāju balss: Ukrainas galvaspilsēta joprojām tiek dēvēta par Kijevu, lielākās pilsētas – par Ļvovu un Harkovu, arī citām pilsētām latviešu valodā palikuši rusificētie nosaukumi. Tulkotāji, rakstnieki un valodnieki aicina VVC pārskatīt Ukrainas pilsētu nosaukumus latviešu valodā.

Jūrmalā pasniegti apbalvojumi Gada balva kultūrā 2021

Jūrmalā 25. februārī tika godināti Gada balva kultūrā 2021 laureāti. Novērtējot aizvadītā gada spilgtākās kultūras norises Jūrmalā, apbalvojumi piešķirti septiņās kategorijās. Balva Par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves veidošanā piešķirta māksliniekam Eināram Plūksnam, Gada balva kultūrā piešķirta par Jūrmalas goda tērpa izveidi Jūrmalas goda tērpa veidotājām un projekta vadītājai Sarmītei Sedliņai, informēja domes pārstāvji.