Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ziņas

Cēsu apkārtnē noslēdzas zaļā dzīvesveida festivāls GreenFest

Ar divu dienu programmu Ruckas muižā 1. un 2. oktobrī norisināsies GreenFest pasākuma noslēdzošās dienas. Festivāls ar misiju par vidi un gudru saimniekošanu, kā ierasts, aicinās uz jēgpilnām sarunām ar arhitektiem, ģeologiem, ģeogrāfiem, pilsētvides plānotājiem, izstādēm, darbnīcām, īsfilmām, bio pārtikas tirdziņu un koncertiem, informēja festivāla rīkotāji.

Dziesmu un deju svētku programmā nākamvasar būs vairāk nekā 60 notikumu

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki (turpmāk – Svētki) notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150. jubileja, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

Oktobra sākumā norisināsies ikgadējā Arhitektūras nedēļa

Jau nākamnedēļ, no 3. līdz 7. oktobrim, ar plašu pasākumu programmu tiks aizvadīta ikgadējā Arhitektūras nedēļa. Tās noslēgumā notiks Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022 svinīgā apbalvošanas ceremonija, kas norisināsies piektdien, 7. oktobrī, kad tiks paziņoti augstākā apbalvojuma Latvijas arhitektūrā laureāti. Svinīgā apbalvošanas ceremonija noritēs Latvijas Arhitektūras gada balvu 2021 saņēmušajā Mežaparka Lielajā estrādē, Kokaru zālē.

Kultūras ministrija aicina izvirzīt pretendentus Izcilības balvai kultūrā

Kultūras ministrija (KM) līdz 21. oktobrim aicina pieteikt pretendentus Izcilības balvai kultūrā. Izcilības apbalvojumam var izvirzīt juridiskas personas, valsts un pašvaldības institūcijas un nevalstiskās organizācijas, kuru darbība ir saistīta ar kultūras procesu nodrošināšanu, kā arī KM nozaru konsultatīvās padomes.

Muzikālas performances, izstādes, laikmetīgā deja, videoopera, cirks... Šonedēļ sākas Liepājas Mākslas forums

Jau šajā nedēļas nogalē – piektdien, 30. septembrī plkst. 18.00 līdz ar Berlīnē dzīvojošā latviešu fotogrāfa Iļjas Lipkina personālizstādes atvēršanu tiks atklāts mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums. Trīs dienu laikā – no piektdienas līdz svētdienai – apmeklētāji tiks aicināti piedzīvot franču salonmūziku, muzikālas performances un skaņu eksperimentus, laikmetīgo deju, video operu, kā arī Rīgas cirka izrādi un meistarklases.

Noskaidroti apbalvojuma Kilograms kultūras 2022 rudens balsojuma finālisti

Noskaidroti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2022 rudens balsojuma finālisti desmit kategorijās. Skatītāji un klausītāji balsoja par Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un sabiedrisko mediju portāla LSM žūrijas izvirzītajiem oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem kultūras notikumiem, kas tapuši no 2022. gada maija līdz 31. augustam.

Saeima pieņem jaunu Kultūras centru likumu

Saeima šodien pieņēma jaunu Kultūras centru likumu, kas nosaka pašvaldību dibināto kultūras centru statusu, funkcijas, darbību un citus ar kultūras centru darbību saistītus jautājumus, informēja parlamenta Preses dienestā.

Liepājas Mākslas foruma laikā atdzīvinās Liepājas metalurga teritoriju

Sestdien, 1. oktobrī plkst. 13.00 Liepājas Mākslas foruma ietvaros pirmoreiz ar dejas mākslu tiks atdzīvināta leģendārās metālapstrādes rūpnīcas Liepājas metalurgs teritorija. Īpaši šim notikumam horeogrāfe un dejotāja Olga Žitluhina un kolorītais mūziķis Juris Kaukulis radījuši muzikālu laikmetīgās dejas izrādi, kas apmeklētājus virzīs iepazīt šo iepriekš nepieejamo, industriālo vietu pavisam jaunā gaismā, informēja festiāla rīkotāji.

Latvijā notiks ikgadējās Eiropas kultūras mantojuma dienas

No 16. līdz 18. septembrim Latvijā notiks ikgadējās Eiropas kultūras mantojuma dienas, šī gada tēma – Atbildība par nākotni, informēja Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Zonne-Zumberga.