Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ziņas

Dzelzceļa muzejs piedāvā dienas nometni bērniem

Šovasar Dzelzceļa muzejs piedāvā radošas un izzinošas nodarbības Ceļā ar vilcienu! bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem. Piecas dienas, no 25. līdz 29.jūlijam, bērniem būs iespēja atklāt daudz jauna par noslēpumaino vilcienu pasauli: uzzināt, kādos vagonos cilvēki devās savās gaitās senos un sensenos laikos, iejusties mašīnistu lomās muzeja elektrovilcienā, ar īstu vilcienu doties uz Jelgavu un apmeklēt lokomotīvju depo, iet pārgājienā uz Baložu kūdras purvu un doties piedzīvojumā ar bānīti.

Nākamnedēļ sāksies Rīgas vasaras kultūras programma

Ar apkaimju svētkiem Vecmīlgrāvī un pasākumiem Vērmanes un Viesturdārzā, nākamnedēļ sāksies Rīgas vasaras kultūras programma. Šī Rīgas vasara tiks aizvadīta drosmes un prieka zīmē. Jūlijā un augustā pilsētas parkos, ielās un apkaimēs tiks radīti mirkļi un vietas, kur rīdziniekiem un pilsētas viesiem sastapties ar kultūru, smelties iedvesmu un modināt drosmi.

Nosaukti Latvijas Arhitektūras gada balvas skatei pieteiktie darbi

Šogad jau 27. reizi norisinās Latvijas Arhitektūras gada balva, kurā varēja pieteikt gan Latvijā īstenotus darbus, neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija. Tagad visi 49 iesniegtie darbi arī publiskoti plašākai apskatei Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā.

Latvija paraksta starptautisku deklarāciju kultūrā Ukrainas atbalstam

29. jūnijā Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone pēc Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministra Oleksandra Tkačenko uzaicinājuma piedalījās tiešsaistes sanāksmē ar Ukrainas, Čehijas, Igaunijas, Ungārijas, Lietuvas, Moldovas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas Kultūras ministriju pārstāvjiem, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāls Vēstures taktīla iegūst galveno balvu prestižajā SEGD Global Design Awards 2022

18. jūnijā Portlendā, ASV, norisinājās vienas no pasaulē vadošās pieredzes dizaina kopienas SEGD (Society for Experimental Graphic Design) ikgadējā konference, kuras laikā tika apbalvoti arī pagājušā gada labākie dizaina projekti. Galveno SEGD Global Design awards 2022 balvu – Best of Show vairāk nekā 300 darbu konkurencē ieguva Latvijas mākslinieku, arhitektu un dizaineru kopdarbs – Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāls Vēstures taktīla.

Sarunu festivālā Lampa vecāki aicināti uz sarunu par kultūras pieejamību skolās

Sarunu festivālā Lampa 2. jūlijā no plkst. 14.00 līdz 15.30 kultūrizglītības programmas Latvijas skolas soma komanda aicina vecākus ar skolas vecuma bērniem un citus interesentus uz miniLampa telti Cēsu pils parkā, kur būs iespēja noskatīties Valmieras drāmas teātra izrādi Slinkums un piedalīties sarunā par kultūras pieejamību skolās.

Koncertuzvedums Dziesma dejo. Deja skan Mežaparka Lielajā estrādē pulcēs vairāk nekā 6000 dalībnieku

Mežaparka Lielajā estrādē 5. un 6. augustā norisināsies vērienīgs notikums, kurā nebijušā formā savienosies divas tradīcijas - dziesma un deja. Koncertuzvedumā Dziesma dejo. Deja skan pulcēsies vairāk kā 6000 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm. Dalībnieki demonstrēs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli šim notikumam veidotu jaunradi, kurai muzikālās daļas autors ir vairākkārtējs Grammy balvas nominants Uģis Prauliņš un horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Fonds Viegli Kuldīgā izveidojis jaunu mākslas objektu

Imanta Ziedoņa fonda Viegli komanda Kuldīgā, Pārventas parkā, izveidojusi vides mākslas objektu, kas aicina “nelaipot”. Kuldīgā, vietā, kur jau vairākus gadus auguši fonda stādītie kulturālie kartupeļi, šogad iesētas saulespuķes, paužot atbalstu Ukrainas tautai, informēja fonda pārstāvji.

Izlaidumam Latvijas Kultūras akadēmijā gatavojas 162 absolventi

27. un 28. jūnijā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA), Ludzas ielā 24, notiks izlaidumi, kuros diplomus par iegūtajiem akadēmiskā bakalaura un maģistra grādiem iegūs 162 absolventi. Bakalaura studijas absolvēs 126 absolventi, maģistra studijas – 36.

Ēku ansamblim Trīs brāļi piešķirta Eiropas mantojuma zīme

Rīgas vecpilsētas sirdī esošajam vēsturiskajam ēku ansamblim Trīs brāļiem, kura telpās darbojas Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde, pirmajam Latvijā piešķirts nozīmīgs apbalvojums - Eiropas mantojuma zīme, informēja Nacionālajā kultūras mantojuma pārvaldē.