Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ziņas

Daugavpilī norisināsies jauniešu festivāls Artišoks

Piektdien, 2. septembrī, Daugavpilī notiks jauniešu festivāls _Artišoks 2022: Iedvesma & līdzdalība. Galvenā festivāla norises vieta šogad ir Centrālais parks, un apmeklētāji varēs līdzdarboties dažādās darbnīcās, meistarklasēs, diskusijās, sportiskās aktivitātēs, kā arī baudīt muzikālo programmu. Festivāls noslēgsies ar grupas Citi zēni koncertu.

Sestdien Vecrīgā notiks Rīgas dzimšanas dienas pikniks

Sestdien, 20. augustā, Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti piedalīties unikālā svētku piknikā Vecrīgā, savukārt apkaimes svētki šonedēļ gaidāmi Pļavniekos un Purvciemā, kā arī Imantā. Tāpat Rīgas vasaras kultūras programma turpinās prieka mirkļu parkos un citviet galvaspilsētā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes pārstāvis Raimonds Grants.

Liepājas Mākslas forumu atklās ar ekstravagantu franču salonmūzikas vakaru

Piektdien, 30. septembrī, plkst. 19.00 Liepājas koncertzāles Lielais dzintars rīkoto mūsdienu mākslas festivālu Liepājas Mākslas forums atklās salonmūzikas vakars ar talantīgo un pieredzējušo franču mūziķu Surel, Segal & Gubitsch dalību. Gaidāmajā koncertā trio ar paškomponētiem skaņdarbiem un aizraujošām improvizācijām klausītājus vedīs ceļojumā cauri mūzikas žanru pasaulei – no argentīniešu tango līdz skaņu eksperimentiem.

Nosaukti Arhitektūras gada balvas nominanti

Latvijas Arhitektūras gada balvai 2022 kopumā pieteikti 49 darbi, šodien preses konferencē informēja Latvijas Arhitektu savienības (LAS) valdes priekšsēdētāja Linda Leitāne.

Kara laika sviests. Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā izstāde par izdzīvošanu © DIENA

Medicīnas vēsturē militārismam ir lielāka loma, nekā to gribētos atzīt, tāpēc muzeja krājumā netrūkst vēstures liecību, kas ļauj apcerēt tādas tēmas kā posts, trūkums, bads, karš, – Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā ir atvērta izstāde Miers baro. Karš posta, kurā caur dažādām vēstures liecībām izskan aicinājums uz solidāru pieticību mūsdienās, atlicinot un palīdzot tiem, kurus Krievijas iebrukums Ukrainā skāris visvairāk.

Aicina uz ekskursiju Alberta iela 100 gados

Sestdien, 13. augustā, plkst. 11.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs, Alberta ielā 12–9, aicina uz tematisko ekskursiju Alberta iela 100 gados, kuras laikā būs iespējams uzzināt par notikumiem un cilvēkiem, kas mituši Alberta ielas namos kopš ielas pirmsākumiem.