Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls 2023

Piedāvājot astoņu daudzveidīgu senās mūzikas notikumu programmu, dažādās Rīgas kultūrvietās līdz 30. augustam izskanēs Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls, kurā koncertēs Latvijas senās mūzikas profesionāļi, kā arī ārzemju solisti un ansambļi no Nīderlandes, Lietuvas un Vācijas.

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls ir īpaši gaidīts notikums, kurā gan skatītāji un klausītāji, gan paši mūziķi ar prieku atgriežas, lai atgūtu harmoniju, smeltos enerģiju, kaut uz brīdi iejustos augsti izglītoto un smalkjūtīgo baroka laika galminieku "ādā" un pārsteigumā secinātu, cik patiesībā daudz mēs vēl varam atklāt un paskatīties uz šķietami zināmām lietām ar svaigu un vēsturiski informētu skatījumu. Visi festivāla koncerti un operu izrādes tiek atskaņoti tikai un vienīgi ar vēsturisko mūzikas instrumentu oriģināliem vai to kopijām, dziedātāju balsis pārvalda baroka laika ornamentus un retoriskos smalkumus, pilnībā aizslaukot māņu mītus par seno mūziku kā kaut ko vecmodīgu.

15. augustā plkst. 19 koncertzālē Collegium Musicum Riga skanēs koncerts J. S. Baha partitas, tajā spēlēs klavesīnists Dāvids Šēmers no Izraēlas. 17. augustā plkst. 20 Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā klausītāji ir aicināti uz Jauno talantu koncertu, kurā muzicēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedras studenti. Ieeja koncertā bez maksas. 20. augustā plkst. 16 koncertzālē Collegium Musicum Riga gaidāms koncerts Grāfs Saint Germain un mūžīgās dzīvības eliksīrs, dziedās soprāns Monta Martinsone un baroka orķestris Collegium Musicum Riga solisti diriģenta Māra Kupča vadībā.

23. augustā plkst. 19 programmā koncerts Telemann in the Tavern. Baroks satiek folkmūziku II, ko atskaņos starptautiskā rezidenču projekta Eeemerging + ansamblis I Zefirelli (Vācija). Ieeja koncertā bez maksas. 27. augustā plkst. 16 koncertzālē Collegium Musicum Riga skanēs koncerts Baroque Music Daydream, kurā muzicēs soprāns Karolīna Parma (Lietuva) un senās mūzikas ansamblis La farfalleta curiosa (Lietuva/Latvija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja