Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Novados

Siguldas Gaujas tilta mastos plīvo 16 Ukrainas karogi

Esot kopā ar ukraiņu tautu smagajās cīņās par brīvību, turpmāk uz Gaujas tilta Siguldā plīvos 16 Ukrainas karogi. "Ar šo es vēlos ikvienam no mums atgādināt, cik svarīga un trausla ir brīvība. Šķērsojot tiltu, pacelsim acis augšup un atcerēsimies svarīgāko – mēs iestājamies par mieru un tiesībām dzīvot suverēnā un neatkarīgā valstī," saka Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

FOTO: Ķekavas apvedceļa būvdarbi pietuvojušies Rīgas robežai

Topošās Ķekavas apvedceļa (Bauskas šoseja A7) trases būvdarbi ir pietuvojušies Rīgas robežai - Rāmavā paralēli Bauskas šosejai tiek izbūvēts ceļa uzbērums. Savukārt Bauskas šosejas un Baložu ielas krustojumā sāk pārbūvēt Rīgas HES un SIA Rīgas ūdens maģistrālā ūdensvada posmu, patlaban tiek demontētas vecās caurules un ar rievsienu nostiprinātā ūdensvada trases ierakumā tiek guldītas jaunas caurules.

FOTO: Uz Vidzemes šosejas Siguldā pārbūvē dzelzceļa pārvadu

Uz Vidzemes šosejas (A2) Siguldā (49.9. km) tiek pārbūvēts pārvads pāri dzelzceļam, pilnībā nojaucot veco būvi un izbūvējot jaunu pārvadu. Darbi uzsākti pērn oktobrī un turpinās bez tehnoloģiskā pārtraukuma, un satiksme abos virzienos tiek organizēta pa jaunizbūvēto 250 m garo apbraucamo ceļu.

Sniega dziļums Alūksnē pieaudzis līdz 41 centimetram

Pirmdienas rītā sniega dziļums Alūksnē pieaudzis no 33 līdz 41 centimetram (cm), un tā ir biezākā sniega sega valsts novērojumu stacijās kopš pagājušās ziemas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Savstarpējie negludumi nav novērsti © DIENA

Samērā īsā laikā, turklāt cīnoties ar administratīvām problēmām, Jelgavas novada dome ir sagatavojusi 2022. gada budžetu, par ko vakar ārkārtas sēdē nobalsoja 11 no 18 deputātiem.