Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Novados

Salaspilī ierobežo azartspēļu darbību

Salaspils novada dome apstiprinājusi saistošos noteikumus un lokālplānojumu azartspēļu organizēšanas vietu noteikšanai Salaspils pilsētas teritorijā ar mērķi ierobežot azartspēļu pieejamību blīvi apdzīvotā pilsētas daļā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pabeigti no dūņu laukiem Križi noplūdušā piesārņojuma operatīvie savākšanas darbi

Likvidējot novembra beigās Augšdaugavas novadā dūņu laukos Križi notikušās avārijas sekas, pabeigti neatliekamie darbi pie vidē noplūdušo dūņu savākšanas. Laika posmā no 27. novembra līdz 22. decembrim savākti un uz drošu novietni nogādāti vairāk kā 13 000 kubikmetru dūņu grunts maisījuma. Lai uzraudzītu turpmāko situāciju, tiks turpināts virszemes ūdeņu monitorings Stropes upē, informē Valsts Vides dienests.

FOTO: Strenčos pārbūvē tiltu pār Gauju

Pie Strenčiem uz tilta pār Gauju turpinās būvdarbi (reģionālais autoceļš Smiltene–Strenči (P25) (28,34. km). Būvdarbu laikā satiksme nodrošināta pa saliekamo metāla konstrukciju tiltu, kurš tika uzbūvēts septembrī.

Izaicinājumi un iespējas ik uz stūra: kas notiek darbā ar jaunatni Latvijas pašvaldībās

Plaši apspriestais un pretrunīgi vērtētais administratīvi teritoriālās reformas (ATR) process ir aiz muguras, un šobrīd jau ar zināmu pieredzes devu "jaunajā dzīvē" ir iespējams paskatīties uz to, kā ATR ietekmē daudzas nozīmīgas jomas, piemēram, darbu ar jaunatni. Vairākas pašvaldības nebaidās atzīt – izaicinājumu netrūkst, tāpat kā iespēju.

Vērsīsies Satversmes tiesā © DIENA

Jūrmalas dome nākamnedēļ varētu lemt par vēršanos Satversmes tiesā sakarā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmumu apturēt Jūrmalas domes saistošos noteikumus par iebraukšanas maksas perioda pagarināšanu visa kalendārā gada ietvaros, tātad ārpus vasaras sezonas. Ļoti iespējams, ka VARAM iebildumu rezultātā nākamajā gadā iebraukšanas maksa būs līdzšinējā – divi eiro par reizi – un tiks ieviesta tikai vasaras sezonā. Taču plānotos ienākumus pašvaldība varētu mēģināt iegūt citādi, proti, izveidojot maksas autostāvvietas.