Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Novados

Teiču dabas rezervātā lasīt dzērvenes var tikai apkaimē deklarētie iedzīvotāji

Lai nodrošinātu Teiču dabas rezervātā dabas vērtību saglabāšanu un dabas procesu netraucētu norisi, dzērveņu lasīšana rezervātā ir ierobežota. To drīkst darīt tikai rezervāta regulējamajā zonā iepriekš noteiktos datumos – šī gada 17., 18., 24. un 25. septembrī. Turklāt dzērvenes atļauts lasīt tikai Teiču purvam tuvējās pašvaldībās (Madonas novada Mētrienas un Barkavas pagasta, Jēkabpils novada Atašienes pagasta, Varakļānu novada Murmastienes un Varakļānu pagasta) deklarētie iedzīvotāji.

Pētīs zivju masveida bojāejas cēloņus Rāznas ezerā

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālajai administrācijai ir uzdots pasūtīt pētījumu Valsts zinātniskajā institūtā BIOR, lai varētu noskaidrot zušu masveida bojāejas cēloņus, informēja Rēzeknes novada domes pārstāve Jūlija Jurjāne.

Uz Latvijas - Baltkrievijas robežas tiek izbūvēti pirmie pastāvīgā žoga kilometri

Otrdien, 30. augustā, valdība izskatīja Iekšlietu ministrijas sagatavoto Informatīvo ziņojumu Par valsts ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūves gaitu. Norit aktīvs darbs uz Latvijas–Baltkrievijas robežas – šobrīd ir atmežota teritorija 57 km garumā un tiek izbūvēti pirmie pastāvīgā žoga kilometri, informē Iekšlietu ministrija.