Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Novados

FOTO: Siguldā norisinās Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls

Līdz 18. aprīlim Siguldā notiek Šūpoļu festivāls, kura laikā var aplūkot un izšūpoties turpat 100 šūpolēs un vides objektos. Lieldienas un mūsu tradīcijas sniedz kopības sajūtu, atbalstot Ukrainu šajā īpaši smagajā laikā, kopā ar Ukrainas patvēruma meklētājiem mielojoties ar viņu vārīto boršču, informē pašvaldībā.

Iemidzinātā brūnā lāča kuņģī atrasti izsmēķi un pat plastmasas iepirkumu maiss

Veterinārārstu veiktā sekcija liecina, ka brūnais lācis, kas tika iemidzināts, lai novērstu sabiedrības apdraudējumu, sirga ar kuņģa čūlu un tam bija iekaisis zarnu trakts. Šādas slimības pakļauj dzīvnieku ilgstošām mocībām un lēnai nāvei. Pēc kuņģa satura redzams, ka pēdējā laikā tā barību veidojuši lācim nepiemēroti produkti, tostarp cigarešu izsmēķi un čaumalas. Diemžēl kuņģī bija iestrēdzis arī plastmasas iepirkumu maiss, informē Dabas aizsardzības pārvalde (DAP).

Šo sestdien Siguldā pret ziedojumiem būs iespēja baudīt gardo ukraiņu boršču

Atbalstot kara bēgļus no Ukrainas un turpinot uzsākto labo darbu maratonu, 2. aprīlī Siguldā, Ausekļa ielā 7B no plkst. 11.00 Siguldas novada iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja cienāties ar gardo ukraiņu boršču. Iniciatīva tiek īstenota apvienojoties vietējām kopienām, kā kafejnīca Mr. Biskvīts, biedrība Siguldas novada attīstībai Concordia un Mālpils brīvprātīgo kustība Mālpils iedvesmo.