Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Novados

FOTO: Ar jūras būnas izbūvi Liepājā cīnās pret krasta eroziju © DIENA

Liepājā jūras piekrastē Šķēdes kāpās turpinās jūras būnas būvdarbi. Patlaban jau ir izbūvēti 120 metri, plānots, ka līdz gada beigām taps atlikušie 105 metri. Būna tiek būvēta perpendikulāri krastam, lai pasargātu to no erozijas. Jau tagad vēl nepabeigta būve ir pierādījusi savu efektivitāti - kopš pērnā gada beigām aiz būnas smilšu krasts ir ievērojami pieaudzis.

Pie iebraukšanas Jūrmalā veidojas sastrēgumi: aicina caurlaides iegādāties elektroniski

Tuvojoties vasarīgi karstajām brīvdienām un novērojot rindas pie caurlaižu iegādes punkta, Jūrmalas pašvaldība aicina autobraucējus caurlaides iebraukšanai pilsētā iegādāties elektroniski: portālā jurmala.lv, ar Mobilly, Europark vai Citadele aplikāciju starpniecību, lai neveidotu sastrēgumus pie iebraukšanas pilsētā. Iebraukšanas maksa Jūrmalā ir 2 eiro. Autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privāti ierīkotas autostāvvietas.

Neiesaka peldēties Rēzeknes upē

Saņemti Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā "BIOR" veikto ūdens paraugu analīžu rezultāti par ūdens kvalitāti Rēzeknes upē, kas liecina, ka upē peldēties nav ieteicams, aģentūru LETA informēja Rēzeknes domē.

Veselības inspekcija aicina pašvaldības pievērst pastiprinātu uzmanību peldūdeņu kvalitātei

Līdz ar karsto laiku Latvijas ūdenstilpnēs samazinās ūdens līmenis un Veselības inspekcija pēdējās dienās saņem ziņas par peldētāju sūdzībām pēc peldēm iekšzemes ūdenskrātuvēs, kas nav oficiālās peldvietas. Saņemta informācija par ādas alerģiskām reakcijām pēc peldēm Tukuma novada Melnezerā un Gulbenes novada Stāmerienas ezera peldvietā “Lāčauss”. Veselības inspekcija brīdina, ka iespējams tā ir “peldētāju nieze”.

Siguldā iegādāsies peldēšanas vestes bērniem Gaujas pludmalē

Lai uzlabotu drošību Siguldas oficiālajā peldvietā pie Gaujas, 29. jūnijā Siguldas novada pašvaldība nolēmusi iegādāties koplietošanas peldēšanas vestes, kuras ikviens vecāks varēs saņemt, atpūšoties Gaujas pludmalē un rūpējoties par savu bērnu drošību.