Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Novados

Veselības inspekcija aicina pašvaldības pievērst pastiprinātu uzmanību peldūdeņu kvalitātei

Līdz ar karsto laiku Latvijas ūdenstilpnēs samazinās ūdens līmenis un Veselības inspekcija pēdējās dienās saņem ziņas par peldētāju sūdzībām pēc peldēm iekšzemes ūdenskrātuvēs, kas nav oficiālās peldvietas. Saņemta informācija par ādas alerģiskām reakcijām pēc peldēm Tukuma novada Melnezerā un Gulbenes novada Stāmerienas ezera peldvietā “Lāčauss”. Veselības inspekcija brīdina, ka iespējams tā ir “peldētāju nieze”.

Siguldā iegādāsies peldēšanas vestes bērniem Gaujas pludmalē

Lai uzlabotu drošību Siguldas oficiālajā peldvietā pie Gaujas, 29. jūnijā Siguldas novada pašvaldība nolēmusi iegādāties koplietošanas peldēšanas vestes, kuras ikviens vecāks varēs saņemt, atpūšoties Gaujas pludmalē un rūpējoties par savu bērnu drošību.

Ķekavas apvedceļa publiskās un privātās partnerības projekts atzīts par Eiropas gada PPP darījumu

Pagājušajā nedēļā Lisabonā Ķekavas apvedceļa publiskās un privātās partnerības (PPP) projekts saņēma starptautiskās vadošās projektu, infrastruktūras un enerģētikas finansēšanas pētniecības organizācijas Proximo Infra godalgu kā Gada PPP darījums Eiropā. Balvu saņēma projekta publiskā partnera pārstāvis VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis un privātā partnera pārstāvji TIIC partneris Hugo Espinheira de Amador Silveira, AS Kekava ABT valdes locekļi Armands Sviķis no AS A.C.B. un Mārtiņš Pļaviņš no CBF SIA Binders , kā arī AS Kekava ABT ģenerāldirektors Juris Frīdmanis.

Siguldas novada pašvaldība plāno atteikties no gāzes apkures

Pēc Siguldas novada pašvaldības vadības rīkojuma ir sagatavots iepirkums un uzsākta dokumentu izstrāde finansējuma saņemšanai, lai pašvaldības esošos īpašumos atteiktos no gāzes apkures. Pāreja uz granulu apkures katliem notiks tajās pašvaldības ēkās, kuras nav pieslēgtas centralizētajai apkurei, un šobrīd apkures nodrošināšanai tiek izmantota gāze.

Ventspils slimnīcas vadītājs rosina veicināt Ukrainas bēgļu vakcināciju pret Covid-19

Patlaban Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī ārstējas septiņi Covid-19 pacienti, divi no viņiem ir Ukrainas bēgļi, kuriem dzimtenē ir bijusi citāda vakcinācijas kārtība, tādēļ valstī vajadzētu veicināt bēgļu vakcināciju pret Covid-19, aģentūrai LETA sacīja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Latgales iedzīvotājiem izkrāpti vairāk nekā 50 000 eiro

Latgales reģionā maija beigās reģistrēti trīs jauni krāpšanas gadījumi, kad krāpnieki, izmantojot tādus krāpšanas veidus kā apšaubāmas investīciju platformas un telefonkrāpšanas, uzdodoties par bankas darbiniekiem, izkrāpuši no iedzīvotājiem naudas līdzekļus, vienā gadījumā izkrāpjot pat 42 870 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Uzsākts kriminālprocess par iespējamo SIA Dizozols krāpšanos mežu uzpirkšanā

Vidzemes prokuratūras prokurore Signe Silanža nolēmusi atcelt policistu lēmumu atteikt kriminālprocesa uzsākšanu un lēmusi uzsākt kriminālprocesu lietā par iespējamām krāpšanām mežu uzpirkšanā, kurās iesaistīta Latvijas politiskām aprindām tuva SIA Dizozols – tagadējais nosaukums SIA BONO, vēsta portāls nra.lv.