Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rīgā

Rīga dāvinās Kijivai 11 autobusus; rīdzinieki aicināti piedalīties ziedojumu akcijā

Rīgas dome otrdien, 19. aprīlī, nolēma dāvināt Kijivai 11 pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme Mercedes-Benz markas sabiedriskā transporta autobusus, lai palīdzētu atjaunot Ukrainas galvaspilsētas sabiedriskā transporta parku. Lai autobusi ceļā nedotos tukši, Rīgas dome kopā ar fondu Ziedot.lv aicina rīdziniekus piepildīt tos ar ziedojumiem Kijivas iedzīvotājiem.

Rīgas osta hakatonā City to Sea meklēs inovatīvus risinājumos ostas darba pilnveidošanai © DIENA

No 22. līdz 24. aprīlim Rīgā notiks starptautisks 48 stundu hakatons City to Sea, lai veicinātu inovatīvu un ilgtspējīgu risinājumu izstrādi misijas Jūra 2030 ietvaros. Hakatona dalībnieku uzdevums būs strādāt pie idejām, no kurām potenciāli varētu attīstīties jaunas pasaulē pieprasītas tehnoloģijas mobilitātes, loģistikas un akvakultūras jomās. Ar mērķi meklēt jaunus risinājums dažādiem vides un mobilitātes izaicinājumiem, hakatonā piedalās arī Rīgas brīvostas pārvalde.

Tirgū pieejamo pabeigto jauno dzīvokļu skaits Rīgā sarucis līdz vēsturiski zemākajam līmenim pēdējo 10 gadu laikā

Saskaņā ar nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas “Colliers” datiem 2022. gada martā Rīgā jaunajos projektos pārdošanā bija pieejami aptuveni 1130 pabeigtu dzīvokļu, kas ir gandrīz uz pusi mazāk nekā gadu iepriekš. Vēl aptuveni tikpat jauno dzīvokļu, kas pieejami iegādei, bija būvniecības stadijā. Šādu mājokļu apjomu, saglabājoties 2021. gada pārdošanas tempam, iespējams izpirkt viena gada laikā. Ko pašreizējā situācija ar jauno mājokļu pieejamību nozīmē nozarei un patērētājiem, skaidro “Colliers” Izpētes un konsultāciju departamenta asociētā direktore Agija Vērdiņa un Latvijā vadošā mājokļu attīstītāja “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

FOTO: Norobežo Uzvaras pieminekli

Pieminekļu komplekss Uzvaras parkā atzīts par nedrošu, tādēļ Rīgas pašvaldība to pirmdien norobežojusi. Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta atzinumā konstatēts, ka pieminekļa kompleksam Uzvaras parkā pasliktinājies tehniskais stāvoklis, un tas uzskatāms par iedzīvotājiem nedrošu.

Izsludina likumu, ar kuru Sv.Pētera baznīcu nodod luterāņiem

Valsts prezidents Egils Levits šodien oficiālajā izdevumā ir izsludinājis Saeimas pieņemto Rīgas Svētā Pētera baznīcas likumu, kurā noteikts, ka Rīgas Svētā Pētera baznīca bez atlīdzības tiek nodota Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) un LELB Vācu Svētā Pētera draudzes izveidotajam Rīgas Svētā Pētera baznīcas nodibinājumam.

Rīgas ostas uzņēmēji aicina pilsētas teritorijas plānojumā iekļaut arī brīvostas priekšlikumus

Rīgas ostas uzņēmēji aicina pašvaldību izstrādātajā pilsētas teritorijas plānojumā iekļaut arī Rīgas brīvostas priekšlikumus, vēstulē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam (AP), Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam Viesturam Zepam (LA) pauž biedrība Rīgas brīvostas padome, kas pārstāv ostas uzņēmējus.

Rīgas brīvosta izveidojusi unikālu virtuālo ekskursiju ciklu

Rūpējoties par jūrniecības vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, Rīgas brīvostas pārvalde kopš 2020. gada strādā pie apjomīga Latvijas jūrniecības vēstures objektu, būvju un materiālu digitalizācijas projekta īstenošanas. Ja projekta pirmās kārtas ietvaros interesentiem bija iespēja virtuāli apmeklēt jūrniecības priekšmetu digitālo ekspozīciju un iepazīties ar leģendāro Rīgas ostas ledlauzi Varma, tad šobrīd ikviens, neatkarīgi no savas atrašanās vietas, var doties virtuālā ekskursijā uz Miķeļbāku un Kolkas bāku.