Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rīgā

Rīgas siltums no 11.marta plāno vēl palielināt siltumenerģijas tarifu

AS "Rīgas siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedzis jaunu siltumenerģijas tarifu projektu, kas paredz siltumenerģijas gala tarifa pieaugumu no 11.marta līdz 2023.gada 28.februārim par 11% salīdzinājumā ar šobrīd spēkā esošo tarifu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ostas infrastruktūras attīstībā Rīgas brīvostas pārvalde plāno investēt turpat 20 miljonu eiro

2022. gadā Rīgas ostas infrastruktūras attīstībā Rīgas brīvostas pārvalde plāno investēt 19,8 miljonus eiro, kas ir par 24% jeb 3,8 miljonu eiro vairāk, nekā aizvadītajā gadā. No kopējā investīciju apjoma ~ 60 % jeb 11,6 miljonu eiro veidos Rīgas brīvostas pārvaldes budžeta finansējums, savukārt 40% jeb 7,8 miljonu eiro – Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums.

FOTO: Vētras postījumi Rīgas mežu apsaimniekotajās teritorijās

Šīs nedēļas laikā Rīgas un Pierīgas mežus, kā arī galvaspilsētas parkus ir plosījušas vairākas vētras. To radītās sekas ir vienas no lielākajām šajā tūkstošgadē, kā arī būtiski ietekmējušas Rīgas Mežu darbību. Visuzskatāmāk nedēļas sākumā cietuši uzņēmuma apsaimniekošanā esošie Rīgas parki, kuros lauzti vai aizlauzti teju simts koki. Savukārt ceturtdienas un piektdienas stiprais vējš Rīgas parkos ievērojamus postījumus nav nodarījis.

Metereologi brīdina par stipru vēju Rīgā

Rīgā laikā līdz plkst.15 rietumu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē (m/s), aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).