Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgā

FOTO: Noskaidrotas Rīgas TOP3 skaistākās puķu dobes

Ceturtdien, 2022.gada 18.augustā, notika Rīgas Mežu Vasaras puķu dobju parāde 2022. Tās laikā tika apskatītas un novērtētas uzņēmuma daļas Dārzi un parki speciālistu veidotās un koptās 15 vasaras puķu dobes, balsojumā noteikti TOP 3 galvaspilsētas skaistākie stādījumi un sumināti laureāti.

FOTO: Pašvaldības policija Rīgā turpmāk patrulēs arī ar Bolt elektroskrejriteņiem

Līdz šim Rīgas pašvaldības policijā ir bijušas kājnieku, auto un velosipēdu patruļas. Savukārt no šā gada augusta vidus eksperimentālā kārtā patruļās tiek izmantoti arī elektroskrejriteņi. Pagaidām tie kā patrulēšanas līdzeklis tiek izmantoti vien pašā Rīgas centrā, taču nākamajā sezonā šāda veida patruļas varētu parādīties arī citās apkaimēs.

FOTO: Miera ielu šovasar grezno vasarīgi krāšņs murālis

Lielformāta ielu māksla Rīgā nav bieža parādība, tāpēc daudzus rīdziniekus un pilsētas viesus šovasar gaida krāšņs pārsteigums. Trīs Baltijas valstu ielu mākslinieku sadarbības projekta ietvaros, Miera ielā jūnijā ir tapis līdz šim neredzēti krāšņs un vasarīgs sienas gleznojums. Līdzīgā stilā veidoti lielformāta sienu gleznojumi tapuši arī Tallinā un Viļņā. Mākslas darbu tapšanā izmantota arī inovatīva krāsa, kas samazina gaisa piesārņojumu.

Ar kruīza kuģi Costa Fascinosa Rīgas ostā ieradies 10 miljonais pasažieris

Par Rīgas ostas 10 miljono pasažieru kļuvusi Tanja Kassandra Karina Bitnere no Veiherhameras Bavārijā, kura Baltijas jūras kruīzā no Ķīles ostas devusies kopā ar vīru Kristianu un astoņus gadus veco dēlu Paulu, vēsta ostas pārstāvji. Ģimene Rīgā ieradās 7. augusta rītā ar Itālijas kruīzu kompānijas Costa Cruises kuģi Costa Fascinosa.