Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Tuvie austrumi

Asads: Irānas klātbūtne Sīrijā nav apspriežama(4)

Sīrijas prezidents Bašars el Asads trešdien paziņoja, ka Irānas klātbūtne Sīrijā un tās attiecības ar Damasku nav apspriežamas, kā arī atkārtoja apgalvojumu, ka Irānai nav fiksētu militāro bāzu Sīrijā.

Netanjahu nepārliecina eiropiešus mainīt domas © DIENA(3)

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu šajā nedēļā bija devies diplomātiskajā turnejā pa Eiropu. Brauciena mērķis bija pārliecināt Vācijas, Francijas un Lielbritānijas līderus mainīt viņu stingro nostāju, ka tā dēvētā Irānas kodolvienošanās ir nepieciešama, lai novērstu jaunu militāru konfliktu Tuvajos Austrumos. Pagājušajā mēnesī par izstāšanos no vienošanās paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps, kurš, tāpat kā Netanjahu, uzskata, ka līgums sekmēs Irānas kodolbruņošanos nākotnē.

Koalīcijas uzlidojumā Sīrijā nogalināti 12 mierīgie iedzīvotāji(15)

ASV vadītās koalīcijas uzlidojumos džihādistu grupējumam Islāma valsts Sīrijas ziemeļaustrumos nogalināti vismaz 12 mierīgie iedzīvotāji - vienas ģimenes locekļi, sestdien paziņoja aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (Sīrijas Cilvēktiesību observatorija, SOHR).

ANO: Gazas josla atrodas uz kara sliekšņa(4)

Pēdējā sadursmju eskalācija starp Izraēlu un islāmistu kustību Hamas ir novedusi Gazas joslu uz kara sliekšņa, trešdien ANO Drošības padomei pavēstīja ANO īpašais koordinators Tuvo Austrumu miera procesā Nikolajs Mladenovs.

Izraēla Gazas joslā uzbrukusi 25 Hamas objektiem(3)

Izraēlas gaisa spēki aizvadītajā naktī Gazas joslā trāpījuši vēl 25 kustības Hamas militāriem mērķiem, trešdien pavēstīja Izraēlas armija. Triecieni veikti, reaģējot uz neseno Gazas joslas kaujinieku veikto Izraēlas teritorijas apšaudīšanu ar raķetēm un mīnmetēju šāviņiem.