Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tuvie austrumi

Saūda Arābija atzīst Hašogi nāvi konsulātā Stambulā(8)

Saūda Arābija sestdien atzina, ka pazudušais žurnālists Džamals Hašogi miris Saūda Arābijas konsulāta Stambulā telpās, kā arī apgalvoja, ka tas noticis pēc "dūru cīņas", vēstīja Saūda Arābijas ziņu aģentūra SPA.

Afganistānas vēlēšanās cerība uz jaunajiem © DIENA(1)

Trīs gadus atliktās parlamenta vēlēšanas Afganistānā, kas notiks sestdien, 20. oktobrī, izpelnījušās visai nelielu starptautisko mediju uzmanību. Taču ir pilnīgi iespējams, ka to iznākums noteiks, cik sekmīgi tuvākajā nākotnē šajā valstī būs starptautiskās sabiedrības militārie un diplomātiskie centieni. Thediplomat.com gan pauž viedokli, ka iemesla īpašam optimismam nav, jo vēlēšanu process, kuru aizēno krāpšanās un vardarbība, kas bija vērojama jau kampaņas laikā, draud sašķelt vai pat sagraut pašreizējo valdību.

ASV pirmo reizi bombardēšanā izmanto F-35(12)

ASV veikusi pirmo uzlidojumu ar jauno multifunkcionālao iznīcinātāju F-35B, informēja ASV Jūras kājnieku korpuss un aizsardzības jomas amatpersonas. Uzlidojums noticis Afganistānā un bijis vērsts pret kādu Taliban mērķi. Uzlidojumā lidaparāti devās, paceļoties no ASV kuģa Essex.

Abass: Palestīnieši nepieņems ASV kā starpnieku miera sarunās(1)

Palestīnieši vairs nepieņems Savienotās Valstis kā vienīgo starpnieku Tuvo Austrumu miera procesā, jo prezidenta Donalda Trampa administrācijas neobjektivitāte apdraud divu valstu risinājumu, ceturtdien paziņojis palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass.

Boltons Irānai sola "ellīgu atmaksu", ja tā aizskars amerikāņus © DIENA(10)

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons Irānas līderus brīdinājis ar "ellīgu atmaksu", ja Irāna aizskars Amerikas Savienotās Valstis, tās pilsoņus vai sabiedrotos. Boltona komentārs izskanējis vien neilgi pēc tam, kad pats Baltā nama saimnieks Irānu apvainojis "haosa, nāves un iznīcības sēšanā Tuvajos Austrumos", uz ko Irānas prezidents Hasans Rohanī atbildējis ar kritiku par naidīgu Vašingtonas attieksmi pret Irānu.