Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Tuvie austrumi

Google bloķē ar Irānu saistītus "troļļu" kontus(1)

ASV interneta tehnoloģiju kompānija Google ceturtdien paziņoja, ka ir bloķējusi YouTube kanālus un citus kontus dezinformācijas kampaņai, kura ir saistīta ar Irānu. Pirms tam līdzīgus soļus bija spēruši sociālo mediju uzņēmumi Facebook un Twitter.

Sīrijas kurdi vēlas valsts decentralizāciju(1)

ASV atbalstītie Sīrijas demokrātiskie spēki (SDF), kuros dominē kurdu vienības, sestdien paziņojuši, ka šonedēļ Damaskā ar valdību uzsākto sarunu mērķis ir decentralizētas Sīrijas izveidošana.

Islāma valsts uzbrukumos Sīrijā nogalināti vairāk nekā 150 cilvēki(1)

Džihādistu grupējuma Islāma valsts uzbrukumos, arī vairākos pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos, trešdien Sīrijas dienvidos nogalināti vismaz 156 cilvēki, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Pēdējo mēnešu laikā uzbrukumi ar tik lielu upuru skaitu pieredzēti reti.

ASV cenšas pastiprināt spiedienu uz Irānas režīmu © DIENA(4)

ASV prezidents Donalds Tramps un valsts sekretārs Maiks Pompeo ar asiem paziņojumiem ir vērsušies pret Irānā valdošo režīmu, ko Vašingtona grib piespiest atteikties no kodolprogrammas, ballistisko raķešu programmas un iesaistīšanās reģionālajos konfliktos. Viņi atbildēja Irānas prezidentam Hasanam Rohanī, kurš ir brīdinājis Trampu izbeigt naidīgu izturēšanos pret Teherānu, pretējā gadījumā neizslēdzot arī militāru konfliktu starp abām valstīm.