Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kāzas purva takās ar omītes ceptu kūku un pārgājienu Izraēlā

Ne visiem jaunajiem pāriem ir vēlme organizēt tradicionālas kāzas ar gariem klātiem galdiem viesu namā, gluži pretēji – tiek realizētas izsapņotās idejas, kas ir oriģinālas un netradicionālas, galvenais ir uzdrošināties domāt ārpus ierastajiem šabloniem.

 

Kā baseina ballīte Izraēlā

Ilze un Valdis šī gada janvārī "jā" vārdu teica Rīgas dzimtsarakstu nodaļā tikai ar lieciniekiem, četratā devās atpūsties uz vienu no Rīgas SPA, bet nākamajā dienā kopā ar tuvākajiem radiniekiem lidoja uz Eilatu Izraēlā, kur bija izīrējuši māju, lai visi varētu atpūsties un nosvinēt – uzņemt kārtīgu saules devu baseina un jūras peldēs un pārgājienos. Jaunā sieva atzīst, ka neesot gribējuši nekādu sēdēšanu pie galdiem viesu namā un tradicionālās izdarības. Tas arī izdevies. Lielā ģimene Izraēlā kopumā bija trīs dienas. Kamēr viesi dzīvojuši izīrētā pilsētas mājā ar baseinu, līgava un līgavainis pa nakti devušies nakšņot uz apartamentiem turpat pāri ielai. Līgavas brālis no Latvijas līdzi atvedis kāzu kūku. Kas tās par kāzām bez īstas latviešu kūkas ar biskvītu, ievārījumu un rožu garnējumu, kaut arī tā ir baseina ballīte Eilatā?! Ģimene kopā gatavojusi kāzu vakariņas, visi devušies nogaršot izraēliešu ēdienus vietējā krodziņā, dziedājuši dziesmas, un jaunais pāris pa Izraēlas pilsētu staigājis krekliņos, uz kuriem angļu valodā rakstīts "Tikko precējušies". Kopumā šādas kāzas jaunajam pārim izmaksāja aptuveni 4000 eiro. Jaunais pāris ir gandarīts par to, ka tā nebijusi vienkārši ballīte, bet ģimenes saliedēšanās, jo ar vecākiem kopā devušies arī pārgājienā uz Sarkano kanjonu, kur februāra pirmajās dienās bijis vēl karstāks nekā reizēm pie mums vasarā. 

 

Kāzas pie mežonīgās dabas

Zane un Jānis savukārt gredzenus mija vasarā, dzimtsaraksta nodaļas darbinieci paaicinot jauno pāri salaulāt Kangaru purvā, kur līdz skaistam skatam pie ezera jāiet pa īstu meža taciņu ar kritušiem kokiem gar smaržojošiem vaivariņiem. Savukārt fotosesijai pie ezera tika uzlikts viens baļķītis, lai kāziniekiem negrimtu kājas slapjumā. Jaunais pāris gribēja kāzas nosvinēt, cik iespējams pie dabas, neko nepārspīlējot un nesarežģījot. Arī pāra fotosesija divatā notika turpat Kangaru purvā, iebrienot dziļāk mežā un ieguļoties viršu laukā. Pēc tam jaunais pāris devās svinēt kāzas uz savām mājām, kas atrodas netālu no Ogres meža ielokā. Gatavošanās kāzām notika kā senos laikos – iepriekš tika uzmeistarota telts, kur viesiem patverties sliktu laikapstākļu gadījumā, jau iepriekšējā vakarā tika sagatavota ugunskura zupa. Līgavas omīte uzcepa kāzu kūku. Dejas un atrakcijas notika turpat piemājas pļaviņā. Līgava savu kleitu pasūtījusi arī kā specprojektu pie pazīstamas šuvējas, kas vēlējusies pašūt kāzu kleitu, bet iepriekš to nebija darījusi. Kāzu organizēšana bijusi kā ģimenes kopprojekts – gan vietas sagatavošana, gan dāvanas, kas bijušas arī pašas kāzu atrakcijas, piemēram, dzīvā mūzika sarakstīšanās laikā purvā un folkloras grupa, kas nākusi čigānos un novadījusi mičošanu. Šādu kāzu projekts jaunajam pārim izmaksāja ap 2000 eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nav gardas kūkas – nav svētku!

Vērgales pagasta Kūku lādes īpašniece Kristīne Einase uzskata, ka ir jātiecas uz priekšu, "jo – kas apstājas, tas krīt atpakaļ".

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits