Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

11.novembra krastmalā krāšņš gadu mijas pasākums

Rīgas dome aicina šogad pirmo reizi sagaidīt Jauno gadu 11.novembra krastmalā, kur gadu mijas pasākums norisināsies no plkst.22 līdz 1.janvāra plkst.3.00.

Kā informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, rīdzinieki un pilsētas viesi varēs baudīt kultūras programmu ar mūziķu, dīdžeju un dejotāju priekšnesumiem, vērot svētku uguņošanu, apmeklēt krastmalā izvietotās tirdzniecības vietas. Tirgotāji piedāvās tradicionālus gadu mijas ēdienus un dzērienus. Pasākuma apmeklētāji varēs arī sasildīties pie ugunskuriem.

No plkst.22.00 ikvienam kopā ar Vairi Nartišu un Ziemassvētku orķestri būs iespēja piedalīties gadu mijas ballē, kurā skanēs iemīļotas un tautā populāras melodijas. No plkst.22.40 klātesošos izklaidēs dīdžejs DJ AG, bet no plkst.23 krastmalā uzstāsies perkusiju grupa Pulsa efekts, kas vienā priekšnesumā kopā ar ugunsšovu un žonglieru apvienību atskaņos šim pasākumam radītas pasaules tautu mūzikas ritmu sintēzes, izmantojot bagātīgu perkusiju instrumentu klāstu. Īsi pirms pusnakts par muzikālo gaisotni atkal rūpēsies DJ AG.

Tieši gadu mijā, pēc laika atskaites un Latvijas valsts himnas atskaņošanas, 11.novembra krastmalā būs svētku uguņošana, ko tiešraidē varēs vērot arī telekompāniju LNT un TV5 kanālos. Pēc svētku uguņošanas muzicēs grupa Dzelzs vilks, pēc tam uzstāsies Rolands Šteinbergs, Ieva Kemlere un moderno deju grupa. Tad atkal spēlēs Dzelzs vilks, kas svinību dalībniekus priecēs līdz plkst.2,00 kad mūziķus nomainīs DJ Japānis.

Gadu mijas pasākumu 11.novembra krastmalā vadīs kora Balsis vadītājs un diriģents Ints Teterovskis. Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību, pasākuma apmeklētāji tiek lūgti ievērot vairākus noteikumus. Pasākuma norises vietā aizliegts ienest sprādzienbīstamus priekšmetus un pirotehniku, asus priekšmetus, šaujamieročus un citas bīstamas lietas. Tāpat apmeklētāji ir atbildīgi par savām personīgajām mantām. Bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja pasākumā būs atļauta tikai kopā ar vecākiem. Vienlaikus vecāki aicināti pieskatīt savus nepilngadīgos bērnus. Pasākuma teritorijā sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas Pašvaldības policija.

Pirmdien Vecrīgā darbosies Ziemassvētku tirdziņi. Vecgada vakarā Līvu laukumā no plkst.22.00 līdz 1.janvāra plkst. 5 notiks Jaunā gada sagaidīšanas balle Sweet 80’s and rockebilly. Arī Esplanādes Ziemassvētku tirdziņā kopā ar DJ SunSet no plkst.21.00 būs īpaša Jaunā gada sagaidīšanas programma. Gan pirms gadu mijas, gan Jaunajā gadā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apskatīt festivāla Ziemassvētku egļu ceļš 50 vides objektus - īpaši veidotas Ziemassvētku eglītes. Kā ziņots, pirmdien un 1.janvārī Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas. Tāpat naktī no 31.decembra uz 1.janvāri sabiedriskais transports kursēs aptuveni līdz plkst.4.00, kā arī tiks nodrošināti papildu reisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko