Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

2011. gadā atvērto restorānu Top 10

2011. gads restorānu dzīvē bijis gana raibs un bagāts ar virkni jauniem un interesantiem restorāniem. Atskatoties uz aizvadīto gadu, restorānu portāls www.kursuzsauks.lv izveidojis 2011. gadā atvērto restorānu Top10, kurā katrs no restorāniem izceļas ar savu unikālo būtību, tādēļ secība topā nav svarīga.

Tam labam būs augtPar „3 pavāru restorānu” runā visi un tas vien jau ir rādītājs. Ideja par inovatīvu pieeju ēdienu pasniegšanā guvusi lielu atsaucību un pavisam īsā laikā šis kļuvis par Rīgas restorānu dzīves modes noteicēju. Restorāna veiksmes pamatā ir „bez ēdienkartes restorāna” koncepcija, kas apaudzēta ar ēdamlietu šovelementiem. Izcila apkalpošana. Raw GardenPateicoties zaļās un veselīgās ēdināšanas entuziastiem no „Raw Garden”, latviešu ēdāji sākuši pievērsties svaigēšanas dzīvesstilam. Ēdienus šeit termiski neapstrādā vai arī dara to minimālā temperatūrā, ļaujot saglabāt produktu uzturvērtību. Radoša un veselīga pieeja. Ieteicama vieta visiem, kam zaļais un veselīgais ir pārliecība, nevis modes lieta.Biblioēka No. 1Viens no dārgākajiem un smalkākajiem jaunajiem restorāniem. Apsveicami, ka šefpavārs Māris Jansons savā ēdienu koncepcijā turpina būt uzticīgs pašmāju labumiem. Jāizceļ arī someljē Jāņa Gaiļa pienesums. Itin viss līdz sīkumam nostrādāts - perfekts stils, lielisks ēdiens un pārliecinošs vīnziņa sniegums.RivieraJa pavārs ir arī restorāna saimnieks (Jānis Sokolovskis), tas jau ir plats solis pretī veiksmei. Kopš atvēršanas aizvadītajā vasarā „Riviera” turpina uzņemto Vidusjūras virtuves kursu un pilnīgi noteikti šis pievienojams to restorānu sarakstam, kur jādodas bautīt zivis un jūras veltes.CydoniaAtzinīgi vārdi jāvelta dizainerei Zanei Teterei par neuzbāzīgo un baudāmo telpu ar acij tīkamu minimālismu. Laba alternatīva ēdājiem ar labu gaumi. Mūsdienīga virtuve bez klišejām. Bonuspunkti par „Cidonijas” bērnu virtuvīti.



 Umami
Taņņu ģimenes restorāns jeb kā viņi paši saka „restorāniņš” ar nesamākslotu metropoles vidi un akcentu uz mūsdienīgu lielpilsētas ēdienu. Vienkāršā un, kas svarīgi, sezonālā ēdienkarte, kā arī apzinātā nevīžība interjerā ir „Umami” unikalitātes pamatā.


Kitchen
Spīķeru jaunpienācējs ar atvērtā tipa virtuvi uzslavas pelnījis par nesamāksloto un progresīvo ēdienu. Moderna telpa, kur saikne starp ēdāju un virtuvi veidojas brīvi un nepiespiesti. Jūtams Jenža kunga rokraksts. Bonuss - tirgus pāri ielai.


Vīna studijas restorāns HE’s
Jaunākais no šī topa dalībniekiem rekordtempos audzē klientu skaitu. Šefpavāra un restorānu īpašnieka Heinriha Erharda un „Vīna studijas” kopprojekts. Stila un garšas sajūtu apvienojums ar akcentu uz sezonalitāti. Gaumīga atmosfēra un nevainojams stils.


Eksports
Šim restorānam jahtu piestātnē ir vērā ņemams potenciāls, ja raugāmies nākamās vasaras kontekstā. Pieminēšanas vērts skats uz ostu un jahtu piestātni. Šefpavāra Sanda Bruža ēdieni komentārus neprasa, bet par bufetnieku sniegumu vērts pārliecināties pašiem.


Madrid
Šis spāņu mini restorāns Hanzas ielā mūsu topā iekļuvis pateicoties savai vienkāršībai. Spāņu saimnieks pats gatavo, pats krāsojis sienas un to nevar nenovērtēt. Necilais interjers un autentiskais spāņu mājas ēdiens bez ārišķībām ir tas, kas piesaista ne tikai Rīgā dzīvojošos spāņus, bet arī vietējos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko