Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

75% traumu velobraucēji gūst sadursmēs ar gājējiem

"BTA Insurance Company" SE dati liecina, ka velobraucēji visbiežāk jeb 75% gadījumu traumas gūst sadursmēs ar gājējiem. Savukārt trešā daļa šādu negadījumu notiek uz veloceliņiem, kur gājēji nav ievērojuši velosipēdistiem paredzēto joslu.

Būtiski, ka sadursmēs visbiežāk vainojama Ceļu satiksmes noteikumu (CSN) neievērošana. Ir negadījumi, kuri varētu arī nenotikt, ja gājēji un velobraucēji cienītu viens otru un ievērotu CSN. 30% negadījumu, kur iesaistīti gājēji un velobraucēji, notiek tieši uz veloceliņiem. Pa tiem nereti pārvietojas gājēji, jaunās māmiņas ar bērnu ratiem, un velosipēdistiem ne vienmēr ir iespēja laicīgi nobremzēt un izvairīties no sadursmes.

Turklāt BTA dati liecina, ka šīs vasaras laikā izmaksas, kas veiktas bērniem saistībā ar nelaimes gadījumos gūtajām traumām, pieauga par aptuveni 30%, salīdzinot ar mācību periodu.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dati ļauj izdarīt secinājumus par šovasar negadījumos cietušo velobraucēju vecumu un traumu raksturu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktors Armands Ploriņš: "Lielākā daļa cietušo, ko ātrās palīdzības mediķi šovasar nogādājuši slimnīcā, ir vīrieši. Jāsaka, ka gandrīz puse no cietušajiem ir bijuši bērni un jauni cilvēki līdz 30 gadu vecumam. Šosezon ir bijuši vairāki ļoti smagi negadījumi ar nopietnām, smagām traumām, kad mediķiem bija jācīnās par cilvēka dzīvību. Taču lielākoties tiek gūtas galvas traumas un dažādi lūzumi - deguna, sejas kaulu, roku, kāju. Lai izsargātos no smagām galvas traumām gan bērniem, gan pieaugušajiem galvā jāliek ķiveres, bērniem ieteicams lietot arī citus aizsarglīdzekļus - ceļu un roku sargus. Savukārt pieaugušajiem atgādinām - alkohola lietošana nav savienojama ar drošu velosipēda vadīšanu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko