Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Muzikālajā bankā pārliecinoši triumfē Dons

_Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā Muzikālā banka 2013 _par gada vērtīgāko dziesmu Ventspilī atzīta Dona dziedātā Pēdējā vēstule, novēroja aģentūra LETA.

Šai dziesmai gan mūzikas eksperti, gan klausītāju balsojums piešķīra pārliecinošu pirmo vietu. Dziesmas mūzikas autors ir tās izpildītājs Dons, savukārt vārdu autors ir Ingus Bērziņš.

Pirmo reizi aptaujas vēsturē otrajā vietā ierindojušās divas dziesmas, ko noteica vienādais punktu skaits - grupas Otra puse un Antras Stafeckas Uzzīmē mani un un Viss ir iespējams Intara Busuļa izpildījumā. Trešajā vietā ierindojusies Putni bez spārniem Ivo Fomina dziedājumā.

Aptaujas noslēguma ceremonija Ventspilī ziemas noskaņu uz skatuves radīja daudzie specefekti - sniegs, putenis, vētra, slidotava un katrai dziesmai īpaši veidotas video projekcijas.

Skatītāji sirsnīgi uzņēma aizvadītā gada labāko dziesmu izpildītājus, kā arī ekspertu padomes dalībniekus, kuri publiku priecēja ar īpašiem muzikāliem priekšnesumiem.

Koncertšova izskaņā visi dalībnieki vienojās kopdziesmā, izdziedot Ērika Ešenvalda Dvēseles dziesmu.

Apbalvošanas ceremonijā visi finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes. Tika piešķirtas arī specbalvas – Ventspils pilsētas simpātiju balvu saņēma ventspilnieks Roberts Pētersons ar dziesmu Sāksim no jauna, portāls Draugiem.lv par draudzīgāko dziesmu atzina Dona dziedāto dziesmu Pēdējā vēstule, bet Tallink apbalvoja visus četrus pirmo vietu ieguvējus.

Jau ziņots, ka finālā tika iekļautas grupas Astro’n’out dziesma Akvārijs, Musiqq Dari kā es, grupas PeR dziesma Jauns sākums. Finālā iekļuvusi arī Antras Stafeckas dziesma Kļūdu paradīze, Sabīnes Berezinas Kur deg mana uguntiņa, Mika Dukura Manai pasaulei jumtu. Finālā būs dzirdamas divas Dona dziesmas - Māsa upe un Pēdējā vēstule, kā arī divas Musiqq kompozīcijas - Dari kā es un Tu tikai runā ar mani.

Par vērtīgākās dziesmas titulu cīnījās arī Ivo Fomina dziesma Putni bez spārniem, Roberta Pētersona Sāksim no jauna, Martas Ritovas un Ivo Grīsniņa-Grīšļa - Tu neļauj, grupas Otra puse un Antras Stafeckas - Uzzīmē mani, L.V. un NeParasts bars - Vieglums neaprakstāms, kā arī Intara Busuļa dziesma Viss ir iespējams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko