Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Red Hot Chili Peppers Lucavsalā jau ceturtdien: Noderīgi padomi apmeklētājiem

Jau ceturtdien, 27. jūlijā Lucavsalā savas pasaules koncertturnejas laikā uzstāsies grupa Red Hot Chili Peppers, atzīmējot savu jaunāko studijas albumu The Gateway. Koncerta rīkotāji aicina apmeklētājus laikus iepazīties ar ieteikumiem, lai būtu iespēja kvalitatīvi izbaudīt koncertu.

Par koncerta norisi

Ieejas koncerta norises vietā Lucavsalā tiks atvērtas koncerta dienā plkst. 17. Koncerta rīkotāji lūdz skatītājus ierasties savlaicīgi, jo biļešu un personīgo mantu pārbaude pie ieejām prasīs laiku.

Biļetes uz koncertu būs iespējams iegādāties arī pie ieejas pasākumā un tiek brīdināts, ka visas pārdotās biļetes (tostarp arī dzeltenās papīra biļetes, kuras aizsargātas no viltojumiem) ir nodrošinātas ar unikālu svītru kodu. Katrai no biļetēm nav analogu, un ikviena bez izņēmuma, tostarp arī dzeltenās papīra biļetes, pie ieejas Lucavsalā tiks skenētas.

Koncerta programma sāksies plkst.19, uz skatuves kāpjot pašmāju grupai Carnival Youth, turpināsies plkst.20, uzstājoties ASV duetam Knower, savukārt Red Hot Chili Peppers koncertu sāks plkst.21.45. Pasākuma paredzamais noslēgums – pusnaktī.

 

Apmeklētāju drošībai un ērtībai

Norēķināšanās par ēdienu, dzērieniem un suvenīriem koncerta norises teritorijā notiks tikai skaidrā naudā, tādēļ aicina uz koncerta norises vietu ņemt līdzi skaidru naudu. Organizatori aicina drošībai paņemt līdzi arī lietus apmetni neplānotiem nokrišņiem, taču, ja būs karsts laiks, iesaka ņemt līdzi galvassegu un lietot pietiekami daudz šķidruma, lai pasargātu sevi no organisma atūdeņošanās.

Jaudīgās skaņas un ļaužu drūzmas dēļ koncerta rīkotāji iesaka neņemt līdzi mazus bērnus un norāda, ka ar bērnu ratiņiem koncerta norises vietā ieiet nebūs iespējams. Taču, ja tomēr sanāk ierasties uz koncertu ar mazu bērnu, iesaka iedot vai ielikt bērna kabatā zīmīti ar viņa datiem – vārdu, uzvārdu un piederīgo tālruņa numuriem drošības apsvērumu dēļ. Organizatori atgādina, ka pēc plkst. 22 bērniem, kas ir jaunāki par 16 gadiem, jābūt pieaugušā pavadībā.

Koncertā aizliegts ienest vairākas lietas – lietussargu, pašportretu statīvu jeb selfie stick; foto, audio un video ierakstu tehniku (izņemot mobilos telefonus un kompaktkameras – tā saucamos ziepju traukus); līdzpaņemtus ēdienus un dzērienus. Tāpat aicina uz koncertu neierasties ar lieku rokas bagāžu jeb neņemt līdzi lielus maisiņus, mugursomas, nevajadzīgus priekšmetus, jo tas paildzinās pārbaudi pie ieejas Lucavsalā.

Koncertā aizliegts ienest arī velosipēdus, skrituļslidas, skrituļdēļus, motociklistu ķiveres, saliekamos krēslus un bērnu ratiņus. Organizatori informē, ka pie koncerta norises vietas nebūs arī uzglabāšanas kameras un brīdina, ka neatļautu priekšmetu vai jebkādu citu priekšmetu nodošana uzglabāšanai pie koncertu apkalpojošā personāla vai kārtības uzturētāju personāla nav paredzēta un netiks nodrošināta.

Arī stipri iereibuši un agresīvi skatītāji, kuri var radīt neērtības apkārtējiem koncertā netiks ielaisti.

 

Saziņa pasākuma laikā

Mobilie tīkli pasākuma teritorijā var būt pārslogoti un mobilajos sakaros iespējami pārrāvumi, tādēļ jau iepriekš aicina vienoties ar saviem ģimenes locekļiem un draugiem par satikšanās vietu pirms, kā arī pēc koncerta.

 

Sabiedriskais transports

Rūpējoties par koncerta apmeklētājiem, SIA Rīgas satiksme ir izveidojusi speciālu trolejbusa maršrutu. Trolejbuss kursēs 27. jūlijā no plkst.16 un arī pēc koncerta. Trolejbusa maršruts: "Latvijas Universitāte - Lucavsala". 

Koncerta rīkotāji norāda, ka, braucot uz koncertu Lucavsalā, jāizkāpj pieturā, kas atrodas atpūtas zonas pusē, jo trolejbuss pa apli kursēs atpakaļ uz centru.

Trolejbusa pasažieri par braucienu varēs maksāt ierastajā kārtībā - ar e-biļeti vai pērkot biļeti pie trolejbusa vadītāja.

 

Auto kustība un transporta līdzekļu novietošana

Apstāties un novietot auto būs iespējams maksas autostāvvietā pie pasākuma norises vietas Lucavsalas ielas abās pusēs. Lai garantētu vietu autostāvvietā, iesaka to iegādāties iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv.

Automašīnās redzamā vietā aicina neatstāt vērtīgas personiskās mantas, kā arī uz šo pasākumu izmantot papildu pretaizdzīšanas līdzekļus. Nepareizi novietoti auto tiks piespiedu kārtā evakuēti. Autovadītājus aicina pievērst uzmanību ceļazīmēm un kustības regulētāju norādēm.

Biļete iebraukšanai autostāvvietā ir derīga vienu reizi un atkārtotas autostāvvietas lietošanas gadījumā ir jāiegādājas jauna autostāvvietas biļete. Autostāvvietas ir izveidotas pļavā, tādēļ aicina braukt uzmanīgi, lai nesabojātu automašīnu. Iepretim pasākuma ieejai būs izveidota bezmaksas velo novietne. Vietu skaits būs ierobežots, tāpēc tā būs pieejama tikai kvēlākajiem mūzikas faniem, kuri ieradīsies pirmie.

Koncerta apmeklētājiem ratiņkrēslos paredzēta atsevišķa platforma, taču ieeja estrādes teritorijā paredzēta pa galveno ieeju.

(lai skatītu attēlu pilnā izmērā, uzklikšķiniet uz tā)

Saglabāt mieru

Šāda mēroga pasākumā ikviena darbība var prasīt laiku – piemēram, biļešu un apmeklētāju un viņu līdzpaņemto lietu personiska pārbaude pie ieejas, ēdiena un dzēriena iegāde u.tml., tādēļ organizatori īpaši aicina izturēties pret citiem tā, kā jūs vēlētos, lai viņi izturas pret jums un neaizmirst, ka drošības dienestu un apsardzes pārstāvji vienkārši pilda savu darbu. Koncerta apmeklētājus aicina būt korektiem un sekot viņu norādījumiem.

Ikvienam koncerta apmeklētājam noderīgi laikus iepazīties ar informācijas materiāliem par koncertu un tā norises vietas plānu.

 

Rezervēt laiku

Koncerta apmeklētājus aicina ierasties savlaicīgi, lai varētu ieņemt labāku stāvvietu un rēķināties ar to, ka pēc pasākuma beigām norises vietas atstāšana prasīs laiku.

Koncerta laikā Lucavsalas teritorijā dežūrēs neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kā arī policijas vienības. Būs pieejami pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas punkti, savukārt atrastie dokumenti un vērtīgās lietas tiks nodotas policijai.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko