Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ārvalstu tūristi izvēlas preces ar Brīvības pieminekli

Ārvalstu tūristi visvairāk iegādājas suvenīrus, uz kuriem ir attēlots Brīvības piemineklis un Vecrīgas melnais kaķis, kā arī Laimas asorta konfektes un tekstilizstrādājumus zemes toņos, liecina t/c „Galerija Centrs” apkopotā informācija. Latvijas iedzīvotāji vairāk pērk preces Latvijas karoga krāsās.

Populāri joprojām ir Laimas saldumi, adītās zeķes un cimdi, kā arī vērtību saglabājušais dzintars. Tūristu izvēle pērkot suvenīrus ir arī atkarīga no konkrētās nacionalitātes, kas bieži nosaka to, vai izvēlētā prece ir koša vai gluži otrādi atturīga.

Aptaujā tika noskaidrots, ka ārvalstu tūristi augstu novērtē izstrādājumus, kas ir roku darbs, jo Latvijā tie ir nopērkami daudz reiz lētāk, nekā citās valstīs.

Tūristi ir iecienījuši arī latviešu dizaineru drēbes, zīmīgi, ka Skandināvu tūristiem vairāk patīk ar rokām darinātas lietas, piemēram, cimdi, piespraudes, krelles, bet krievu tūristi priekšroku dod krāšņām un pamanāmām lietām. Latvieši priekšroku dod latviešu dizaineru drēbēm, iecienītākie dizaineri ir Natālija Jansone, Keita, Anna Led un Aleksandrs Pavlovs, no interjera priekšmetiem tie ir Munio, Latvian Lights, kas piedāvā dažāda veida sveces un Hermana Casa galdauti un galda salvetes.

Tūristi uz mājām ved konfekšu kārbas ar Latvijas vai Rīgas attēliem – asortu kārbas Latvija un asortu kārbas Rīga, kā arī Prozit konfekšu izlasi. Iecienītākās ir konfekšu izlases, kas ir lielos iepakojumos, tās tiek dāvātas draugiem un radiem.

Aktīvāks suvenīru iegādes laiks pašu latviešu vidū ir valsts svētku laiks, kad pieaug pieprasījums pēc dāvanām ar nacionālām iezīmēm – tautiskām rotām, svecēm, valsts karoga krāsās, dūraiņiem un pastalām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko