Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ceļu satiksmes noteikumi, kurus sievietes pārkāpj visbiežāk

Daiļā dzimuma pārstāves parasti pie automašīnas stūres ir apdomīgākas nekā vīrieši, taču arī dāmām reizēm gadās pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus. Pašas sievietes norāda, ka visbiežāk tā ir atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, krustojuma šķērsošana pie dzeltenā signāla un runāšana pa mobilo telefonu, neizmantojot brīvroku sistēmu, liecina BTA Insurance Company,_ Ford Latvia _un biedrības _Par stipru Latviju! _veiktā aptauja par godu Starptautiskajai sieviešu dienai, kad jau sesto gadu pēc kārtas notiks 8.

marta _BTA Sieviešu dienas rallijs._Aptaujātie vīrieši, turpretī, uzskata, ka visbiežākie sieviešu pieļautie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi ir nepareiza vai nekorekta automašīnas novietošana stāvvietā un kā arī pārkārtošanās, neskatoties spoguļos. Tāpat tiek minēta runāšana pa mobilo telefonu, nelietojot brīvroku sistēmu.Sieviešu braukšanas paradumi pirms 8.marta _BTA Sieviešu dienas rallija _apkopoti arī infografikā, ko var aplūkot šeit.Neraugoties uz to, ka aptaujā dāmas ir atzinušas, ka mēdz pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) dati liecina, ka dāmas ir apdomīgākas un prātīgākas autovadītājas un izraisa mazāk ceļu satiksmes negadījumu nekā vīrieši. 47% aptaujāto vīriešu uzskata, ka ir labāki autovadītāji nekā sievietes, taču, saskaņā ar CSDD statistiku, tikai apmēram katru trešo ceļu satiksmes negadījumu izraisa daiļā dzimuma pārstāves. Kaut statistika liecina par labu sievietēm, dāmas pašvērtējumā ir krietni pieticīgākas - tikai 12% uzskata, ka auto vada labāk, nekā vīrieši."Sieviešu un vīriešu autovadīšanas prasmes, kā arī veiklību ceļu satiksmē nosaka pieredze, regulāri braukšanas treniņi un vadītāja personība. Tomēr statistika liecina, ka sievietes kā autovadītājas tomēr ir prātīgākas, un vairumā gadījumu tās izraisa ceļu satiksmes negadījumus neuzmanības vai paviršības dēļ, piemēram, aizskatoties pa logu vai braucot atpakaļgaitā. Turpretī vīrieši ir daudz biežāk izraisa negadījumus, braucot pārgalvīgi, agresīvi un pārvērtējot savas prasmes, kā rezultātā arī automašīnai tiek radīti daudz būtiskāki bojājumi," norāda BTA Insurance Company valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus."Ne tikai statistika, bet arī Ford servisa darbinieku novērojumi liecina, ka sievietes salīdzinoši maz izraisa ceļu satiksmes negadījumus un auto bojājumus. Ja kungiem ir raksturīgi auto bojājumi, kuri radušies pierādot savas prasmes uz ceļā – varētu pat teikt, pārvietojoties agresīvi, tad sievietes rada salīdzinoši vieglus auto bojājumus, kas radušies galvenokārt neuzmanības dēļ – skrāpējumi un nelielas buktes," norāda Inchcape Motors Latvia mārketinga vadītāja Jana Garanča.Jāpiebilst gan - kaut katrs otrais vīrietis sevi uzskata par labāku autovadītāju, vairāk nekā puse kungu tomēr atzīst, ka sievietes ir pieklājīgas autovadītājas ar labu braukšanas kultūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko