Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Darba steigā pazūd ēdienreizes

Darba laikā nav brīža pusdienām. Patiesībā nemaz i negribas. No rīta obligāta ir kafija un varu "skriet" līdz vakaram, ja tomēr rodas izsalkums, kas gan ir reti, to aizlāpu ar mazu uzkodu. Kārtīgu maltīti baudu mājās, kad atnāku no darba ap pulksten septiņiem, citu reizi vēlāk. Pie šāda režīma esmu jau pieradusi, jūtos normāli... Tomēr vai ar šādu dzīvesveidu nenodaru ļaunu veselībai un organismam? jautā lasītāja.

Gastroenterologs un dietologs Edgars Bodnieks skaidro, ka vienā ēdienreizē uzņemt visas dienas enerģiju nav ieteicams. Ja vienā ēdienreizē tiek daudz apēsts, tad vienā reizē tiek uzņemts pārāk daudz enerģijas un, ja šī ēdienreize ir vēl vakarā pēc darba - pirms miera, tad organisms nespēj uzņemto enerģiju patērēt. Rodas liekā svara riski. Tā ir liela slodze arī kuņģim, var rasties dedzināšanas sajūta. Tāpat pārāk liels barības daudzums vienā reizē ir slodze zarnām, aizkuņģa dziedzerim. Veselībai un dzīves kvalitātei šāds ēšanas režīms par labu nenāk. Vienisprātis ir arī dietoloģe Lolita Neimane. Viņa iesaka ēdienreižu skaitu palielināt vismaz līdz trim, starplaikus uzkožot vieglu maltīti. Viņasprāt maza uzkoda arīdzan var aizstāt ēdienreizi. Aplami ir uzskats, ka pēc sešiem nevajadzētu ēst, skaidro L.Neimane, jo tas ir laiks, kad cilvēks pārnākot no darba atpūšas, un kopā ar ģimeni ietura kopīgu maltīti. Ēst gan nevajadzētu divas vai trīs stundas pirms miega.

E.Bodnieks veselīgai un pilnvērtīgai dzīvei iesaka ēst četras ēdienreizes dienā un divas starpēdienreizes, apēdot kaut ko vieglu, piemēram, banānu vai ābolu. Ļoti svarīgi dzert daudz šķidruma un nekad neizlaist brokastis.

Sūti savu jautājumu uz [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko