Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dermatoloģe: Jauna un skaista āda ir nesauļota āda

Līdz ar gada pirmajām patiesi siltajām dienām un spēcīgajiem saules stariem, arvien vairāk sieviešu nododas sauļošanās priekam. Tomēr, lai ilgāk ne tikai justos, bet arī izskatītos jaunas, no sauļošanās būtu jāatsakās! Kādēļ tā, to jautājam dermatoloģei Džuljetai Ulmanei no Ulmaņu privātklīnikas.

Nesauļojies – priekšlaicīgi nenovecosi!

Speciāliste izsver, ka tām sievietēm, kuras vēlas izskatīties jaunas, par sauļošanos būtu pilnībā jāaizmirst.

„Protams, jaunām sievietēm varbūt šķiet – nu kas tad tur slikts, ja ādai nedaudz pieķērusies saulīte, kā nekā tā rezultāts ir brūni iedegušas kājas, rokas un seja. Tomēr jauna āda ir āda, kas nav sauļota, jo ultravioletais starojums bojā tās struktūru.

Lai mūsu sejas āda nebūtu krunkaina un sausa, un lai nesāktos tās agrīns novecošanās process, kad trīsdesmit gados izskatāmies pēc četrdesmitgadniecēm, jāmācās no dāmām, kuras staigā ar saules sargiem un lielās saulesbrillēs!

Protams, trīsdesmitgadīgai sievietei, kura intensīvi sauļojas, varbūt acīs ir jaunas sievietes spīdums, bet ādas kvalitāte ir kā četrdesmit gadus vecai sievietei, un to savā praksē redzu gana bieži,” atklāj Džuljeta Ulmane.

Solārijs – vēl kaitīgāks par sauli

„Tad, ja sauļoties atklātā saulē varam tikai tajās dienās, kad tā spīd, bet brīdī, kad āda sāk sūrstēt, mēs sauļošanos pārtraucam, tad solārija apmeklējums ir nekontrolējams process visa gada garumā. To varam apmeklēt katru dienu pa desmit minūtēm un jāsaka - tā ir lēna inde mūsu ādai,” stāsta dermatoloģe.

Džuljeta Ulmane vēl piebilst, ka tad, ja māc bažas par to, ka nesauļojoties neuzņemsim nepieciešamo D vitamīnu, satraukumam tomēr nav pamata. Pilnīgi pietiek ar neilgu pastaigu svaigā gaisā (turklāt neatkarīgi no tā, saule spīd, vai – nē), lai saņemtu savam organismam nepieciešamo D vitamīna devu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko