Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Iespēja bez maksas veikt psoriāzes diagnostiku

Latvijā  ar hronisko ādas slimību psoriāzi dažādās smaguma pakāpēs sirgst aptuveni 3-7% iedzīvotāju. Pieņemot, ka patlaban Latvijā ir aptuveni 1,8 miljoni iedzīvotāju, šī slimība ir skārusi 54 līdz 126 tūkstošus cilvēku. 

Diemžēl psoriāze nav izārstējama, taču, veicot savlaicīgu tās diagnostiku un lietojot attiecīgos preparātus, šo slimību ir iespējams kontrolēt. Tādēļ Vispasaules Psoriāzes nedēļas ietvaros no 31.oktobra līdz 4.novembrim dermatologi Latvijā organizē Psoriāzes nedēļu. 31.oktobrī ikviens interesents ir aicināts izmantot bezmaksas dermatologu konsultācijas un veikt psoriāzes diagnostiku. Savukārt no 1. līdz 4. novembrim šo diagnostiku varēs veikt par samazinātu maksu. 

No hroniskās ādas slimības psoriāzes nav pasargāts neviens – tā cilvēkiem var parādīties jebkurā vecumā, arī zīdaiņiem. Psoriāzei ir raksturīgi sarkani pacelti plankumi, kas klāti ar sudrabotām zvīņām lielākoties uz elkoņiem, ceļiem un galvas matainajā daļā, kur psoriāze nereti tiek nepatiesi uzskatīta par vienkāršām blaugznām, nemeklējot palīdzību pie ārsta.  

Kopumā  diagnostiku Psoriāzes nedēļas laikā būs iespējams veikt 19 Latvijas pilsētās, piedaloties 73 ārstiem. Konsultācijām ir jāpiesakās, iepriekš zvanot pa tālruņiem, kas norādīti informācijas vietnē www.psorinfo.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko