Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Izlaiduma apģērbs absolventam izmaksā ap 130 latiem

Izlaiduma apģērba iegāde absolventam šogad izmaksās no 120–140 latiem, liecina tirdzniecības centra Galerija Centrs (GC) veiktie aprēķini.

"Tas ir aptuveni par 20 latiem mazāk nekā pērn, jo apģērbu cenas šogad samazinājušās vidēji par 5%. Turklāt svētku tērpu iegāde šogad notiek savlaicīgi," teikts tirdzniecības centra paziņojumā.

Pēc GC datiem ģimenei ar vidējiem ienākumiem mēnesī (150–200 latu uz vienu ģimenes locekli), sagatavot skolēnu 9. vai 12. klases izlaidumam vidēji šogad izmaksās no 120–140 latiem. Kopējā cenā ietilpstot apģērbu un apavu cenu vidējais aprēķins, pieņemot, ka kleitas izmaksas ir Ls 45, apavi - Ls 30, aksesuāri - Ls 10, frizūra - Ls 5; uzvalks - Ls 80, krekls - Ls 10, kaklasaite - Ls 8, kā arī ziedi un dāvanas par aptuveni kopējo summu Ls 30.

Šogad apģērbu cenas daudzos veikalos ir samazinājušās aptuveni par 5%, lētāki kļuvuši arī izlaiduma apģērbi. "Salīdzinājumā ar pagājušo gadu vēlme laikus iegādāties izlaiduma tērpu ir palielinājusies, savukārt skaistumkopšanas jomā aktivitāte ir samazinājusies," norāda GC pārstāvji.

Pircēji labprāt izvēlas klasiska piegriezuma modeļus. Puiši dod priekšroku uzvalkiem bez svītrām un rūtīm, ar slim-fit piegriezumu, melnās krāsās. Uzmanība tiek pievērsta arī tam, lai apģērbu varētu izmantot iespējami ilgāku laiku. Meitenēm noteicošais apģērba iegādes nosacījums ir emocionālais faktors un krāsa. Krāsai bieži vien ir noteicošs faktors apģērba iegādē. Ļoti aktuāli ir ziedu motīvi, viegli audumi un sievišķīgi piegriezumi, kas izceļ augumu.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas datiem, provizoriski skolu šogad absolvēs 33 598 tūkstoši jauniešu, jo mācības 2011./2012. gadā 9. klasē uzsāka 19 621, bet 12. klasē - 13 977 skolēni.

Skolu absolventi kopumā izlaidumu laikā iztērēs vismaz piecus miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko