Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jelgavā notiks Rīgas Autobusu fabrikai veltīts festivāls

No 17. – 19. maijam Muzeju nakts ietvaros pirmo reizi Latvijā notiks RAF Vintage festivāls, kura laikā Jelgavā vienuviet būs iespējams apskatīt vairāk nekā 15 dažādus Rīgas Autobusu fabrikas (RAF) autobusu modeļus. 

Lielākā daļa no modeļiem ir auto inženiera Andra Dambja privātās kolekcijas eksponāti. RAF vintage festivāls norisināsies industriālā parka NP Jelgavas Biznesa Parks teritorijā, Aviācijas ielā 18, kur agrāk atradās leģendārā Rīgas autobusu fabrika. Kā zināms, RAF Padomju Savienībā bija viena no modernākajām ražotnēm.

Līdzās Andra Dambja pilnībā un daļēji restaurētajiem RAF automobiļiem interesenti varēs iepzīties ar vēsturiskām relikvijām – gleznām, plakātiem, rasējumiem, galdiem, krēsliem un pat to laiku datortehniku, kā arī unikālu foto izstādi, kas atspoguļo rūpnīcas strādnieku ikdienu.

RAF vintage festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja iejusties populārā RAF 22031 Latvija neatliekamās medicīniskās palīdzības pasažiera lomā, savām acīm skatīt vienu no tikai 10 jebkad saražotajiem RAF 976M autobusiem, kā arī iztēloties - kā savulaik notika tirdzniecība no RAF 2924 autoveikala.

"RAF joprojām ir Latvijas nozīmīgākais sasniegums autobūvē, kā arī kopumā ir viens no spilgtākajiem rūpniecības ziedu laiku simboliem, kas Latvijas vārdu nesis gan Padomju Savienībā, gan ārpus tās robežām. Šis festivāls būs neaizmirstams notikums, turklāt tā laikā būs iespēja aplūkot pasaulē pirmo un līdz šim vienīgo pilnībā restaurētu RAF modeli – mikroautobusu RAF 977 Latvija," pavēstīja NP Jelgavas Biznesa Parks vadītāja Arta Nordmane. Jāpiebilst, ka RAF 977 pieder Latvijas Antīko automobiļu kluba biedram Valdim Ģīlim. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko