Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kā uzvesties pie kosmētikas plauktiem?

Kosmētikas veikalos pie testeru stendiem dažkārt nākas redzēt, ka lūpu krāsas izsmērētas, acu ēnu toņi sapludināti un izbakstīti, bet tonālo krēmu tūbiņa tā apķepusi, ka rokās nevar paņemt. Kā izturēties pie kosmētikas stendiem? Kā pielaikot kosmētiku, lai tiktu ievēroti visi higiēnas nosacījumi?

Pircējs bieži atsakās no konsultanta palīdzības, un pats mēģina tikt galā ar kosmētikas stendu piedāvājumu, stāsta Stockmann selektīvās kosmētikas nodaļas vadītājs Andris Kļava, bet tā var iedzīvoties kuriozos gadījumos - pircējs nagu laku uzklāj uz lūpām vai ar brūnu lūpu zīmuli velk sev acu kontūras. Izvēloties kosmētiku, viņš pircējiem tomēr iesaka pēc palīdzības griezties pie pārdevējiem – konsultantiem. Viņiem ir divas priekšrocības, zināšanas par produkciju un pieredze.

Tonālos krēmus jāmēģina

Tonālo krēmu bez testēšanas nopirkt ir grūti, tas tomēr jāizmēģina, jo krēma tonim jāatbilst ādas tonim. Uz rokas ādas izmēģinot krēmu šo toņu saderību noteikt nevar, vien tekstūru. Tāpēc kosmētikas konsultanti var palīdzēt šo saderību noteikt ātrāk, pārliecināts Andris Kļava. Pircējs pārdevējam var jautāt pēc jauna vai vienreizējās lietošanas testera. Ja testera nav, tad gan tonālo krēmu eksperts iesaka izmēģināt uz rokas ādas.

Uz rokas ādas izmēģinot sejas krēmu ir grūti secināt vai šis krēms spēs uzlabot ādas tvirtumu, izlīdzināt grumbiņas, tāpēc arī šajā gadījumā konsultanti aicina taujāt pēc provēm. Ja testera nav, tad pārdevējs ar vienreizējo lāpstiņu krēmu uzklās uz klienta ādas. Krēma konsistenci var pamēģināt uz plaukstas – būs vieglāk secināt krēma efektu - mitrinošs vai barojošs.


Herpes un lūpu krāsa

Lūpu krāsu var izmēģināt uz pirksta spilventiņa, kur ādas virsma ir līdzīga kā lūpām. Lai pateiktu vai tonis piestāv vai ne, lūpu krāsu var pielikt pie lūpām. Pircējs pārdevējiem var lūgt pēc vienreizējā lūpu krāsas testera. Ja tāda nav, tad konsultants lūpu krāsu pircējam uzklās ar vienreizējo otiņu.

Pielaikojot lūpu krāsu saslimt ar herpes vīrusu ir maza varbūtība, stāsta dermatoloģe Anna Bērziņa, jo vīruss nonākot uz lūpu krāsas ātri iet bojā.  Lai saslimtu ir jābūt vairākām sakritībām: testeris tiek lietots uzreiz pēc tam, kad to lietojis herpes pārnēsātājs vai arī cilvēkam ir novājināta imūnsistēma.

Tušas labāk nemēģināt

Tušu eksperti iesaka pirkt, nemēģinot uz skropstām. Tušas ir mitras - bīstama vīrusu pārnēsātājvide. Tušu var izvēlēties pēc testera tušas birstītes. Ja testerī ir melna tuša, vienai zīmola produktu sērijai būs vienādas arī birstītes - piemēram, brūnai vai zilai tušai.  

Smaržu izvēle

Pirms došanās uz veikalu jāmēģina nodefinēt kādu aromātu vēlamies. Ja nē, tad ar smaržām jāeksperimentē. Katrā reizē ieteicams uz papīrīša izvēlēties ne vairāk par trim aromātiem, jo oža un garša notrulinās. Uz rokas vajadzētu izmēģināt to pašu labāko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko