Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kongresu namā izskanēs koncerts Imanta Ziedoņa piemiņai

Ceturtdien, 25.aprīlī Rīgas Kongresu namā notiks dzejniekam Imantam Ziedonim veltīts piemiņas koncerts, kurā skanēs I.Ziedoņa dzeja un dziesmas, ar viņa rakstītajiem tekstiem.

Koncertā piedalīsies gan Latvijas estrādes leģendas, gan jaunie solisti - Olga Rajecka, Uģis Roze, Žoržs Siksna, Ojārs Grinbergs, Andris Bērziņš, Jānis Paukštello, Varis Vētra, Samanta Tīna, Dons, Normunds Jakušonoks, Māris Lasmanis, Marts Kriststians Kalniņš, Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna, Adrians Kukuvass, Jānis Apeinis, Ingus Pētersons, brāļi Āris un Saulceris Ziemeļi, Juris Hiršs, Marija Bērziņa, Miks Dukurs, grupas Framest, Credo, Autobuss debesīs, Mūžīgais Unisons. 

I.Ziedoņa dzeju lasīs dzejnieks Jānis Peters, kinorežisors Jānis Streičs, tulkotājs Roalds Dobrovenskis un citi dzejnieka līdzgaitnieki. Koncerta skatītājiem būs iespēja redzēt arī retus, līdz šim maz publiski rādītus Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva hroniku kadrus, kuros I.Ziedonis iemūžināts dažādos savas dzīves posmos.

Ņemot vērā skatītāju milzīgo interesi par šo koncertu, pasākums tiks filmēts un pārraidīts LNT ēterā 1.maijā plkst.21.10, savukārt Latvijas Radio 2 klausītāji tā norisei varēs sekot līdzi tiešraidē.

Godinot dzejnieka piemiņu, koncerta dienā klausītājiem būs pieejama arī dziesmu izlase Dziesmiņas par prieku, kurā ir apkopotas 24 pazīstamu latviešu komponistu un izpildītāju dziesmas ar I.Ziedoņa dzeju. Starp tām ir tādas kompozīcijas kā Dziesmiņa par prieku, Tautas laiks, Meitene ar kallu ziediem, Mūžu mūžos būs dziesma, Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc, Svētvakars un daudzas citas iemīļotas melodijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko